Jakab Péter, Jobbik elnök - Fotó: Alfahír
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem jelenhetett meg a közmédia részeként működő, és a magyar sajtót alapvető hírekkel ellátó Magyar Távirati Iroda (MTI) hírei között a Jobbik csütörtöki közleménye – értesült az Alfahír.

A közleményben az ellenzéki párt arról számolt volna be, hogy első fokon két sajtópert is megnyert, az egyiket a 888.hu-val, míg a másikat a köztévével szemben.

Erről egyébként az Alfahír már szerdán beszámolt, majd a párt ma közleményben erősítette meg, hogy valóban így történt – és bár az írást a szerkesztőségek közvetlenül is megkapták, az MTI-ben nem jelenhetett meg.

Tudomásunk szerint az MTI azzal az érveléssel dobta vissza a Jobbik közleményét, hogy szabályzatuk szerint az

„nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen”.

Magyarul az volt a problémájuk, hogy a sajtóperekről szóló közleményben a köztévé is érintett volt, méghozzá negatív kontextusban.

Alább olvasható az eredeti közlemény, ami nem jelenhetett meg az állami hírügynökségnél:

Továbbra is sorra bukja a sajtópereket a Fidesz-média a Jobbik ellen

A bíróságok nyári ítélkezési szünete előtti utolsó tárgyalási nap még elegendő volt arra a kormánymédiának, hogy két hatalmas hazugsága miatt pert veszítsen a Jobbikkal szemben.

Elsőként a 888.hu nevű oldal ellen nyert a Jobbik, mert a revolvermédia az elmúlt néhány évben igazat ritkán mondó Volner Jánosra hivatkozva azt írta le, hogy a magyar néppárt még márciusban egy hét alatt milliós nagyságrendben költött a kormánnyal szembeni Facebook-kampányra.

Aztán jött az állami hírcsatorna, ahol a Ma reggel című műsorban hangzott el az a valótlan állítás, miszerint egy korábbi párbeszédes politikus lett a Jobbik Sajtóosztályának a vezetője.

A szakmaiságot még csak hírből sem ismerő propagandacsatornán azután jelentették ki ezt, hogy a Jobbik már egy héttel korábbi sajtóközleményéből kiderült, hogy pontosan ki is tölti be ezt a tisztséget.

A magyar néppárt, a Jobbik a jövőben sem fogja hagyni, hogy a Fidesz cselédsajtója hazugságokkal traktálja a választókat, és minden esetben fel fog lépni a politikai megrendelésre készített hazugságcunami ellen!

Jobbik Sajtóosztály


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: