Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tömegek várták a járvány ideje alatt, hogy minél hamarabb megkapják az álláskeresési járadékot, de a lassú ügyintézés miatt rengetegen maradtak segítség nélkül 60 napon keresztül.

A 24.hu-n megjelent történetek alapján pedig úgy tűnik, hogy a kormány ugyanígy cserben hagyja azokat is, akiknek a megélhetése az állami bértámogatástól függ.

Nekik még megvan a munkájuk, azonban sokkal kevesebb pénzért kénytelenek dolgozni és a kormányzati propaganda állításaival szemben nem kapnak valódi segítséget.

Ugyanis a külföldön bevált bértámogatási rendszert a magyar kormány fideszesítette, amiből az lett, hogy egy túlbonyolított folyamaton keresztül nyújtanak túlságosan kevés támogatást és azt is rendkívül lassan.

Nem lehet jövedelem nélkül hagyni az embereket, az MSZP ezért követeli már hónapok óta, hogy a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek nyújtson azonnali segítséget a kormány.

Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, ezért követeljük, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást!

Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is legyen benyújtható, akik 2020 március 1-jét követően veszítették el állásukat.

A 60-65 év közötti munkavállalók számára pedig lehetővé kell tenni, hogy idő előtt, korengedménnyel nyugdíjba vonulhassanak!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: