during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France.
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 A törvények mindenkire kötelezőek, ez egyértelmű.

A jogállamiság pedig azt jelenti, hogy a törvények a hatalomra is kötelezőek, ugyanis ez védi meg az állampolgárokat a hatalom túlkapásaitól – írják a DK európai képviselői.

Orbán csak azt szereti, ha a törvény másokat kötelez, ám azt elutasítja, hogy őt is bármi kötelezze. Ezért utasítja el a jogállamiságot.

Mi pedig, az EP szociáldemokrata frakció képviselői azt akarjuk, hogy a törvény az állammal szemben is megvédje polgárait, és éppen ezért küzdünk a jogállamiságért.

Azt akarjuk, hogy se a magyarok befizetett adóit, se az EU-támogatásokat ne lehessen Orbánéknak zsebre vágniuk.

Ezért számunkra elengedhetetlen, hogy a jogállamiság feltétele legyen az európai támogatások kifizetésének.

Számos képviselőtársunkkal együtt levelet intéztünk az EP elnökének, az európai szocialista pártcsalád biztosainak, illetve miniszterelnökeinek és az Európai Szocialista Párt elnökének.

Leírtuk, hogy nem alkuszunk: kizárólag akkor szavazzuk meg a hétéves költségvetést és az újjáépítési csomagot az EP-ben, ha abban a jogállamiság feltétele kikerülhetetlenül szerepel.

Felhívásunkat 19 tagállam képviselői írták alá. Mára ők is tudják, amit mi már régóta tudunk: Orbánnal nincs alku. Hatalmas küzdelem vár ránk, és mi megküzdünk az igazunkért. Ez a haza érdeke.

Dobrev Klára(DK)
Molnár Csaba(DK)
Ara-Kovács Attila(DK)
Rónai Sándor (DK)
Ujhelyi István(MSZP)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: