Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korózs Lajos az MSZP politikusa, a Parlament Szociális és Népjóléti Bizottságának elnöke – vagy ahogy a politikában hívni szokás – “a nyugdíjasok védőszentje” is megszólalt a Momentum vezető politikusának vállalhatatlan kijelentései kapcsán.

Közösségi oldalán írja: Egy fiatal momentumos politikus Kádár Barnabás a lengyel választások kapcsán megkérdőjelezi a nyugdíjasok szavazati jogát.

Az 1989-90-es rendszerváltást követő évtizedekben ritkán, de azért előfordult Magyarországon is, hogy egy-egy politikai erő, vagy politikus megkérdőjelezte az általános választójog intézményét.

Ezek a támadások vagyoni helyzethez, iskolázottsághoz kötötték volna a választójogot, illetve a regisztráció bevezetésével korlátozták volna egyes csoportok tagjainak joggyakorlását.

Az MSZP, mint rendszerváltó párt számára megkérdőjelezhetetlen az általános választójog alapelvének tiszteletben tartása.

Ennek a demokratikus alapvetésnek a teljes körű tiszteletben tartása az előfeltétele minden szövetségkötési megállapodásunknak


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: