Janos Ader, the President of Hungary, during the press conference with the participation of the four Presidents of Visegrad Group in Rzeszow's Grand Hotel. On Saturday, 15 October 2016, in Rzeszow (Pologne), Image: 302908958, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tisztelt Elnök Úr!

Kérjük, emelje fel szavát közös természeti kincsünk, a Balaton védelme érdekében. Nem kell Önnek bemutatnunk azokat a rémisztő folyamatokat, melyek az elhibázott döntések következtében alakultak ki.

Gondolunk itt a nád- és erdőirtásokra, sokszor védett területeket is érintve, vagy a számtalan közpénzzel kistafírozott magánszálloda, jacht-kikötő, lakópark építésére, melyek felfalják és az emberek számára hozzáférhetetlenné teszik a parti területeket, rombolják a Balaton tájképét.

A felgyorsuló tájképromboló építkezések a tóparton, a nád- és erdőirtások, legtöbbször védett területeken a tópart természetességének drámai romlására vezetnek, holott a tó megmaradásának a háborítatlan tópart a záloga.

A környezet- és természetvédelmi intézményrendszer leépítése az utolsó akadályt is elhárította a nagyberuházók elől, akik így kényükre-kedvükre tehetik tönkre Magyarországnak ezt a gyönyörű vidékét.

Az építkezők ráadásul hozzáférhetetlenné teszik az emberek számára a parti területeket, holott a vízpart szabad megközelítése más turisztikai régiókban magától értetődő adottság.

A turisták a természet szépségeit, a rekreációt, a nyugalmat, vagy a sportolási lehetőségeket keresik a Balaton parton, nem a lebetonozott mesterséges környezetet.

A jövőtől az ökoturizmust, a helyi kisvállalkozások fejlesztését várjuk, nem pedig gazdasági lobbik és oligarchák környezetromboló tevékenységét.

Tisztelt Elnök Úr!

Kérjük, hogy Ön, aki külföldön gyakran megszólal a természetes vizek védelmében, Magyarországon is tegye ezt. Kérjük, felelős közjogi méltóságként mindannyiunk érdekében emelje fel hangját a miniszterelnök és a kormány felé, hogy hagyják abba a Balaton tönkretételét!

Kérjük, arra is Elnök Úr, hogy a kormány által a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának adott 5 milliárd forintos juttatásból támogassa a tó környékén működő aktív civil szervezeteket, melyek munkája elengedhetetlen a Balaton megóvásához.

Üdvözlettel:

Schmuck Erzsébet,
az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke,
az LMP társelnöke

Kendernay János,
az LMP társelnöke


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: