Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány szerint “szakmai” döntés, hogy focimeccset lehet rendezni, koncertet nem – Látni akarjuk az ezt megalapozó szakértői véleményeket

Miközben tömegrendezvényeket, koncerteket és fesztiválokat egész nyáron nem lehet rendezni a járványveszély miatt – lehet, hogy augusztus 15. után sem – a futballmeccseket és sportrendezvényeket engedélyezte a kormány.

Mivel eddig semmilyen kutatás nem állította, hogy a futballstadionok lelátói, a szurkolói rigmusok éneklése vagy a szotyihéjköpködés semlegesítené a koronavírust, írásbeli kérdésben kérdeztem meg a kormányt, hogy mégis minek köszönhető ez a kettős mérce.

Rétvári Bence államtitkártól válasz helyett csak kínos össze-visszabeszélést kaptam nemzetáruló baloldalról és hős kormányról, valamint egy egyelőre minden alapot nélkülöző kijelentést, miszerint a kormány “a szakemberek véleményére alapozva” hozta meg a döntést.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a mellébeszélést és hozza nyilvánosságra az állítólagos “szakemberek véleményét”, ami alapján kettős mércét alkalmazott – betiltva a koncerteket és fesztiválokat, engedélyezve a sportrendezvényeket.

Bizonyára az egész sportvilág hálás volna a tudományos áttörésért, miszerint a vírust nem csak a távolságtartás és a maszkok állítják meg, hanem a “ki a jobb”, és az “álléé, álléé” rigmusok skandálása, valamint a Nélküled című dal eléneklése is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: