Megosztom másokkal is:
  • 68

Tudjuk, hogy egyre nehezebb felvenni a maszkot, pedig a lazítások miatt talán most még fontosabb!

Bár a korlátozások fokozatosan enyhülnek, egy szabályt, úgy néz ki, még egy jó darabig nem vonnak vissza, mégpedig a maszkviselést zárt térben. Megértjük, ha neked is egyre nehezebb felvenni a boltban, illetve a tömegközlekedési eszközökön, most mégis vagy éppen ezért hoztunk pár példát, miért fontos, hogy még mindig viseld.

1. Nem állt meg!
Sajnos a környező országokban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, így nem mondhatjuk, hogy sikerült legyőzni a járványt. Sokak szerint nálunk is számítani lehet a második hullámra, ami a Semmelweis Egyetem rektora szerint szeptemberre tehető.

2. Tünetmentesen is fertőzhetsz
Bár már sokszor elmondtuk, nem lehet elégszer elismételni, hogy sokan úgy esnek át a koronavíruson, hogy semmilyen tünetet nem produkálnak. Azonban ez nem azt jelenti, hogy nem is fertőznek. Mivel nem tudhatod, hogy hordozó vagy-e, ezért vedd fel a maszkot, hogy megóvj másokat.

3. Rettentően gyorsan terjed
Annyira gyorsan, hogy például ha ma 20 ezer fertőzött van, abból tíz nap múlva 65 ezer lehet. Olyan gyorsan, hogy világszerte naponta 200 ezer új megbetegedést jelent a WHO, sokról még nem is tudunk, mert rengeteg helyen nem tesztelnek eleget. Ha viszont felveszed a maszkot, akkor lassíthatod a terjedését.

4. Nincs tapi
A maszk viselése meggátol abban, hogy hozzányúlj az arcodhoz. Ez azért is nagyon fontos, mert az orvosok szerint így sokkal nehezebben kerül a szervezetedbe a vírus. Naponta több százszor érsz az arcodhoz, így azt is fontos kiemelni, hogy amikor hazaérsz a bevásárlásból, akkor mindenképpen mosd meg a kezed alaposan.

Forrás: Nosalty

 


Megosztom másokkal is:
  • 68