Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Orbánnal nem alkuszunk” – üzenik a EP szociáldemokrata frakció képviselői

A törvények mindenkire kötelezőek, ez egyértelmű. A jogállamiság pedig azt jelenti, hogy a törvények a hatalomra is kötelezőek, ugyanis ez védi meg az állampolgárokat a hatalom túlkapásaitól. Orbán csak azt szereti, ha a törvény másokat kötelez, ám azt elutasítja, hogy őt is bármi kötelezze. Ezért utasítja el a jogállamiságot – írják közleményükben az Európai Parlament szociáldemokrata frakció magyar képviselői.

 

 

Hozzáteszik, mi pedig, az EP szociáldemokrata frakció képviselői azt akarjuk, hogy a törvén.y az állammal szemben is megvédje polgárait, és éppen ezért küzdünk a jogállamiságért. Azt akarjuk, hogy se a magyarok befizetett adóit, se az EU-támogatásokat ne lehessen Orbánéknak zsebre vágniuk. Ezért számunkra elengedhetetlen, hogy a jogállamiság feltétele legyen az európai támogatások kifizetésének.

A politikusok bejelentették, hogy számos képviselőtársunkkal együtt levelet intéztünk az EP elnökének, az európai szocialista pártcsalád biztosainak, illetve miniszterelnökeinek és az Európai Szocialista Párt elnökének. Leírtuk, hogy nem alkuszunk: kizárólag akkor szavazzuk meg a hétéves költségvetést és az újjáépítési csomagot az EP-ben, ha abban a jogállamiság feltétele kikerülhetetlenül szerepel. Felhívásunkat 19 tagállam képviselői írták alá. Mára ők is tudják, amit mi már régóta tudunk: Orbánnal nincs alku. Hatalmas küzdelem vár ránk, és mi megküzdünk az igazunkért. Ez a haza érdeke – fejeződik be a közlemény.

 

Forrás: atv.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: