Forrás: Népszava
Megosztom másokkal is:
  •  

Mi ez itt diktatúra?

A politikusnak hány év börtön jár, hogyha nem megy be a munkahelyére, nem foglalkozik a nép, az ország problémáival, holott ezért lett meg választva? Most már kiskirályok? A pénzünkért népszolgáinak meg kell dolgozniuk, ha nem ám le is út fel is út mehetnek, a népnek jogában áll a megválasztott képviselőt vagy akár kormányfőt, ha nem megfelelően teszi a dolgát elzavarni… Nem?

Még a nyári szünet előtt törvényre emelkedhet a büntetőtörvénykönyv azon módosítása, amely kibővítené a zaklatásos vétségek körét: két évvel büntethető lesz az, aki hivatalos személyt (politikus, rendőrt, bírót stb.) „hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben” zaklat. A módosítót Czunyiné Bertalan Judit nyújtotta be, írja a Hvg.

 

 

A Fidesz idén már az alkotmányba emelte a magánélet védelmét, amely alapján pl. nem lehet már tünteti politikus lakóhelyén, mivel a módosítás alapján a véleménynyilvánítás szabadsága és a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat a magán- és családi élet nyugalmának sérelmével.

Ha a zaklatás tényállása félelemkeltéssel párosul, három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Megosztom másokkal is:
  •