Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Új járványügyi intézkedéseket jelentett be a kormány. Mostantól magyar és külföldi állampolgárok esetében zöld ország esetében bárki beléphet minden korlátozás nélkül Magyarországra, de a zöld kategóriájú országokból érkezőket is szúrópróbaszerűen ellenőrzik. A másik két országból egészségügyi vizsgálat történik és ha fertőzésgyanú van, 14 napra karanténba kell vonulni.

Marad a szigor

Látnak esélyt arra, hogy itthon is megnőnek koronavírusos esetszámok, mivel a környező országokban is ez a tendencia – erről is beszélt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Villággazdaságnak.

Palkovics szerint, ha nő a fertőzések száma, akkor a korlátozások egy részét vissza kell vezetni, de addig is be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket, mint a távolságtartás, és a maszkviselés boltban, tömegközlekedési eszközökön.

Hozzátette: várhatóan nem lazítanak tovább, így nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már újból engedélyeztek.

Mint ismeretes, a kormány korábbi döntése szerint augusztus 15-ig nem lehet tartani Magyarországon 500 fősnél nagyobb rendezvényeket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: