Megosztom másokkal is:
  •  

Ismét rekordot döntött az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Horvátországban.

Vili Beros egészségügy-miniszter emiatt újabb járványügyi intézkedéseket jelentett be pénteken.

Beros elmondta, jelenleg is tárgyalnak a szükséges intézkedésekről, az viszont már biztosnak tűnik, hogy helyenként szigorítják a horvát határok átlépését a szomszédos országokból érkezők számára, és kötelezővé teszik a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben.

 A kormány székházában tartott tanácskozás után bejelentette azt is, hogy a koronavírus-járvány ellen küzdő operatív törzs is visszatér a napi sajtótájékoztatókhoz.

Illetve azt is kiemelte, hogy a jövőben a rendezvényszervezőknek is jobban oda kell figyelniük az előírt intézkedések betartására.

A miniszter közlése szerint – tekintettel a járványhelyzet romlására – szigorúbbak lesznek a belépési feltételek, és 14 napos – PCR-tesz elvégzése idején sokkal rövidebb – önkéntes karantént rendelnek el – írja az Index.

A portál ennek kapcsán később pontosított: azt írják, Davor Božinović miniszterelnök-helyettes egy esti tévéinterjúban arról beszélt, hogy a karantén csak az EU-n kívüli szomszéd országok, azaz Szerbia és Bosznia állampolgáraira vonatkozik majd. Božinović szerint ez egy ésszerű rendelkezés, ami összhangban van az Európai Bizottság ajánlásaival.

Horvátországban június végén szabadult el újra a járvány, miután az első hullám végén a napi esetszám a minimálisra csökkent, hiszen június 15-én az aktív esetek száma mindössze 7 fő volt.

Ezzel szemben jelenleg a járványgörbe ugyanolyan meredeken emelkedik, mint tavasszal, amikor a legszigorúbb karanténintézkedéseket bevezették, és a fertőzöttek száma ismét az ezerhez közelít. Július 3-án 96 új fertőzöttet regisztráltak, ami elérte az április 1-jei negatív rekordot, amit a most bejelentett 117 fő meg halad.

Forrás: Blikk.hu


Megosztom másokkal is:
  •