Orbán Viktor, 2020. 06. 12. - Fotó: O.V. közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bizony nem túlzás a cím. Eddig Orbán azzal próbálkozott, hogy anyagilaf fojtsa meg az ellenzéki önkormányzatokat. Az ellenzék azonban túljárt az eszén, ezzel pedig döntő győzelmet arattak a kormányfő felett.

Kicsavarták a kezéből az ostort. Erre teremtett precedenst a mostani lelemény:

Sikeresen pályázott az Európai Unióhoz a Dr. László Imre vezette XI. kerületi önkormányzat. Ez pedig nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy igen is lehetséges közvetlen Uniós forrásokat szereznie az ellenzéki önkormányzatoknak. Nem is keveset hoztak:

Az elnyert összeg – mintegy 1,5 milliárd forint – egy online kulturális közösség felépítésére fordítható. Olyan rendszert kívánnak Újbudán felépíteni, amely könnyen hozzáférhetővé teszi a rés

zvételt a kulturális eseményekben online, és személyesen is, enyhítendő a fizikai és digitális magány jelenségét.

Újbuda sikere ebben az esetben azért is kiemelkedően fontos, mert a DK európai parlamenti képviselő-jelöltjeként a kampányban azt ígértem, hogy a kormányt kikerülve, az önkormányzatok is pályázhatnak majd uniós forrásokra.

Az ígéretből valóság lett. Továbbra is azon dolgozunk, hogy az Orbán-kormány áskálódásai ellenére Magyarország és települései gyarapodni tudjanak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: