Pénz - Fotó: Napi.hu
Megosztom másokkal is:
  •  

Miközben a világ összes kormánya azon töri magát, hogy hogyan segítse a gazdaságot a válság hónapjaiban, az Orbán-kormány egy újabb megszorítást talált ki a magyaroknak.

A kormány a jövőben 40 százalékos büntetőadóval sújtja majd a katások árbevételének azt a részét, ami 3 millió forint felett, egy éven belül, egy megrendelőtől jön.

A kormány azt állítja, ezzel azokat a cégeket akarja büntetni, amelyek bújtatott foglalkoztatásra használják a KATA-t, valójában azonban ezzel megszorítást hajt végre a 400 ezer katás adózó jelentős részén.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány a válság kellős közepén hajt végre megszorítást a katás adózókon!

A DK szerint az átgondolatlan büntetőadóval éppen a KATA lényegét teszik tönkre, hogy a kisadózók kiszámíthatóan és méltányosan, egyben tudhassák le az összes közteher befizetését.

Ez a megszorítás katás adózók tíz-, akár százezreit teheti tönkre, ezért azt követeljük, hogy a kormány azonnal vonja vissza a káros, nemzetgazdasági érdekkel ellentétes megszorító intézkedést!


Megosztom másokkal is:
  •