Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc - Fotó: FB
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az európai főügyész így figyelmeztet: bár Magyarország nem csatlakozott a szervezethez az mégis vizsgálhat majd magyar ügyeket is- írja a 444

Ha a korrupcióról beszélünk, az szinte minden országban létezik, és nem csak az Európai Unió tagországaiban.

Ha azonban a korrupció mértékéről beszélünk a különböző államokban, akkor az függ a helyi hatóságok bevonódottságának mértékétől,” jelentette ki az Európai Ügyészség tavaly megválasztott vezetője az Euronewsnak.

Laura Codruța Kövesi arra, hogy például Magyarország is úgy döntött, nem csatlakozik a szervezethez, úgy reagált, hogy nehéz kommentálnom azokat az okokat, amelyek miatt ezek a tagállamok nem csatlakoztak az ügyészséghez, mert végül is politikai döntésről van szó, és ezt nem tudom kommentálni.

Hangsúlyozta, hogy azoknál a tagállamoknál is van hatáskörük vizsgálódni, akik nem tagjai az Európai Ügyészségnek.

Kérdésre válaszolva üzent annak a 700 ezer magyarnak, aki aláírta a petíciót, amiben arra kérték a kormányt, hogy Magyarország is lépjen be a szervezetbe:

Ügyészként egyetlen üzenetem lehet az, hogy a legjobb tudásunk szerint elvégezzük a ránk bízott feladatot.

Kivizsgáljuk a hatáskörünkbe tartozó eseteket, és ha a kimaradó öt ország közül bármelyik úgy dönt, hogy belép a szervezetbe, akkor ezt üdvözölnénk.

Azt szeretnénk, ha a többi tagállamból is csatlakoznának hozzánk ügyészek, hogy közösen harcoljunk az ilyen jelenségek ellen.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: