forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP is reagált a legnagyobb botrányra, ami elsöpörheti az Orbán-kormányt.

Kaleta Gábor volt perui nagykövet gyermekp***ográf ügye az enyhe bírósági ítélettel nem érhet véget.

Annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő a kormánynak először is tisztáznia kell az ügy részleteit, másrészt pedig az Országgyűlésnek szigorúbb törvényeket kell hoznia a Kaleta-féle szörnyetegek elrettentésére és büntetésére.

Ha Németország, Svédország, Franciaország, Dánia, Svájc és Lengyelország komoly lépéseket tudott tenni a gyermekek védelmében, akkor ez a biztonság jár a mi gyerekeinknek is.

A kormánynak végre választ kell adnia arra, hogy hogyan maradhatott rejtve a magyar szolgálatok előtt az egykori nagykövet tevékenysége.

Hogyan mehetett át a nemzetbiztonsági ellenőrzéseken?

Zsarolták-e Kaleta Gábort a titkai miatt és ezzel okozott-e valamilyen kárt Magyarországnak, vagy veszélybe sodorta-e a magyar nemzetbiztonsági érdekeket?

Milyen gépeken és hálózaton keresztül követte el a bűntényt? A magyar hatóságok miért nem ellenőrizték a nagykövetet a szolgálata alatt?

Indult-e nyomozás a gyermekp***ográf képek ügyében Magyarországon, kitől vagy kiktől kapta, kinek továbbította a fotókat Kaleta?

Része volt-e a nagykövet egy nagyobb pe***il hálózatnak, vannak-e magyarországi szálai a szörnyűségnek?

Az egykori fideszes nagykövet esete a maga borzasztó módján rámutatott arra is, hogy komoly rések vannak a külügy és a nemzetbiztonság rendszerében, hiszen, ha ez az eset rejtve maradhatott, akkor felmerül a kérdés, hogy a jelenlegi rendszerben feltűnnének-e egyáltalán a magyar szolgálatoknak a hazánk biztonságát fenyegető veszélyek.

A Fidesz már több alkalommal változtatott a törvényeken a társadalmi igazságosság ürügyén, most azonban feltűnő a kormánypártok hallgatása.

Ha valamikor, akkor pedig most lenne itt az ideje az erélyes és gyors változtatásnak, a szigorításnak, amikor szinte az egész országot megdöbbentette a 19 ezer gyermekpor***áf kép miatt kiszabott enyhe ítélet.

Nemzeti konzultáció sem kell ahhoz, hogy tudják, hogy ezt várja el a társadalom.

Éppen ezért a törvényhozásnak a gyermekek védelmének érdekében minél hamarabb szigorúbb szabályokat kell alkotnia, amihez az MSZP megteszi javaslatait, és pártállásra való tekintet nélkül együttműködik mindenkivel.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: