Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Állami Számvevőszék újabb vizsgálatot indított a DK-nál. Így összesen már három eljárást folytatnak a DK-nál.

„Mikor azt hittük, hogy megláttuk a fényt az alagút végén, soron kívül kaptunk egy újabb vizsgálatot az Állami Számvevőszéktől” – nyilatkozta a Népszavának Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója.

A DK-t legutóbb egy hónapja, május végén szankcionálta az ÁSZ. A döntés értelmében felfüggesztették a párt állami támogatását, mert a vizsgálat eredménye szerint nem tudták igazolni a támogatások 2017-2018. évi jogszerű felhasználását.

Az ÁSZ ugyanakkor azt nem vette figyelembe, hogy 2018-ban leégett a DK központi irodája, így számos olyan irat is odalett, amit hiányolt az ÁSZ. A párt intézkedési tervet nyújtott be, amit ha elfogadnak, ismét érkezhet az állami appanázs.

Most viszont egy soron kívüli, a 2019. évre vonatkozó vizsgálatot is elrendelt az ÁSZ, bekérve könyvelési adatokat szerződéseket, hogy a tűzvész utáni adatokat is ellenőrizzék. Mivel erről a vizsgálatról egy egyszerű levélben értesítették csak a pártot, fenntartásaik vannak annak jogszerűségével, de együttműködnek az állami szervvel.

Mivel az ÁSZ a DK pártalapítványát is vizsgálja, íg összesen három eljárás folyik a DK-nál. Az alapítvány iratait szintén érintette a tűz.

Forrás: MagyarNarancs


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: