Orbán Viktor - Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A miniszterelnök szerint a magyar ember börtönben érzi magát, ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert. Megnéztük a hivatalos statisztikák alapján, hány magyar lehet, akinek nem jut tengeri nyaralás.

A magyar ember olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát – állapította meg Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában.

Orbán Viktor tenger iránti szenvedélye jól ismert: évről évre Horvátországban tölti nyári szabadságát, sőt, néhány éve korábbi útitársa a Blikknek arról beszélt: a politikus nem ragaszkodik ahhoz, hogy luxushotelben szálljon meg. Fontosabb számára, hogy a szállás a tengerparton legyen, szép kilátással az öblökre, a szigetekre. Marin Skenderovic azt is elmondta, hogy Orbán szeret hajózni, láthatóan élvezi a tengert, és szívesen fogyaszt halat, tengeri herkentyűket.

De milyen sokan lehetnek azok, akik az Orbán-családhoz hasonlóan valóban eljutnak a tengerhez? A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb kimutatása a magyarok külföldre tett utazásairól még 2018-as adatokból készült. Abban az évben 22,8 millió alkalommal látogattak magyarok külföldre, ebből 6,9 milliószor szórakozásként vagy egészségmegőrzési céllal. Hogy ez hány embert jelent, arról nincsenek számok.

 

 

Az Eurostat még 2016-os adatok alapján mindenesetre úgy számolt, hogy a magyarok 44,8 százaléka egyáltalán nem jut el nyaralni, sem belföldre, sem külföldre. Ennek a csoportnak közel a fele a pénzszűkével magyarázta azt, hogy nem nyaral. 2018-ban pedig azt mérte az Eurostat: a magyarok 43 százaléka nem tud megengedni magának évente egy egyhetes nyaralást, ez a hatodik legrosszabb adat az EU-ban.

A legtöbb magyar Ausztriába, valamint Szlovákiába utazott, azaz nem tengerpartra. Ezek után Ukrajna és Románia következik a listán – mindkettőnek van tengere, de nem kell túl nagy bátorság azt feltételezni, hogy nem a tengerpartot keresik az oda látogató magyarok. A lista 4-5. helyén Szerbia és Németország állt. A klasszikus tengerparti nyaralóhelyek közül Horvátországba ment a legtöbb magyar, 1,03 milliószor utaztak oda magyarok , Olaszországba 418 ezerszer, Görögországba 221 ezerszer, Franciaországba 202, Spanyolországba 201 ezer alkalommal (természetesen nem mind a tengerhez, de azért valószínű, hogy jelentős részük oda ment).

Vagyis úgy tűnik, a magyarok többsége nem lát minden évben tengert. Nekik marad – ahogy Orbán Viktor a pénteki interjúban egyébként mindenkinek tanácsolta: a Balaton.

 

 

Az igazság az, hogy a Balatont lassan megöli az új “elit”. Partját csókosok magántulajdonba veszik.Partjára luxus apartmannak nevezett lakótelepeket építenek, a nádast kivágják, helyét lebetonozzák. Vitorláskikötőben partiznak, elpusztítva a parti élővilágot.. Tihanyt és Szigligetet villáknak, medencéknek ledozerolják. Melegebb hétvégéken a tó megközelíthetetlen. A szezon nincs két hónap. Ha valakinek nincs szerencséje, akkor kifog két hét esős időt.

Aki biztosra akar menni a két hét napsütésben és nincs ingatlanja a tó mellett, az jobban teszi, ha a külföldet választja, amennyiben a szerencsések közé tartozik. Akinek nincs pénze, az pedig egyetért a miniszterelnök úrral, hogy senki ne menjen a tengerpartra, hanem maradjon a börtönben, mert mi ugyan jobban teljesítünk, de Soros és Brüsszel ármánykodása miatt szegények vagyunk.

Arról nem is beszélve, hogy az emberek nagy többségének még Balaton sincs, mert sokan még azt se engedhetik meg maguknak… örülnek ha egy évben 2x el tudnak menni vmi strandra, de az ember 2/3-nak még ez sincs…

Ebben az országban tényleg nincs senki aki elmondja a méltóságos úrnak, hogy a magyarok több mint 50%-a még soha nem látott tengert. És egyre többen vannak akik már rendes ennivalót sem. Ehhez gratulálok neki és a közel 2 millió kritikátlan hívőjének.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: