Komjáthi Imre MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre: A Fidesz a dolgozók kizsigerelésével segíti ki a multikat. Ez rabszolgatörvény 2.0 lényege.

A kormány tétlenül nézte, ahogy rengeteg ember megélhetése került veszélybe egyik napról a másikra azzal, hogy megszűnt a munkahelye vagy csökkent a fizetése. A fideszes kétharmad nem akart segíteni a dolgozóknak, ahogyan a multik sem, pedig lett volna elég tartalékjuk a munkahelyek megőrzéséhez, ők azonban inkább gyorsan kivitték a pénzt az országból.

Egy nehéz időszakban csak egy valamit kaptak a munkavállalók a kormánytól: a rabszolgatörvény 2.0-t. A Fidesz ezzel az újabb kizsigerelő törvényével ismét a multik oldalára állt és a dolgozókkal akarja megfizettetni a válságból való kilábalás árát. Ugyanis azt láthatjuk, hogy a kormány folyamatosan a nagyvállalatoknak kedvező döntéseket hoz, miközben magára hagyja azokat, akiknek azonnali segítségre van szükségük, a munkájukat vesztőket és a fizetéscsökkenést elszenvedőket.

 

 

A kormánynak a dolgozók kizsigerelése helyett végre a munkahelyek védelmével, az állás és jövedelem nélkül maradt tömegek megsegítésével kellene foglalkoznia! Az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást!

Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is legyen benyújtható, akik 2020 március 1-jét követően veszítették el állásukat. A 60-65 év közötti munkavállalók számára pedig lehetővé kell tenni, hogy idő előtt, korengedménnyel nyugdíjba vonulhassanak!

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: