Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 Ki győzheti le Orbán Viktort? – teszi fel a kérdést közleményében Sneider Tamás a Jobbik korábbi elnöke, a frakcióbol viharos körülmények között távozó politikus.

Nem sejtettük eddig, hogy Jobbikos politikus valaha ilyet fog mondani, azt meg pláne nem, hogy egyet is érthetünk vele. Mégis érdemes elolvasni a Jobbik korábbi elnökének írását:

Az önkényektől mentes, szabad országra vágyó ellenzéki szavazóinkat egyre jobban foglalkoztatja az, hogy ki lehetne a legalkalmasabb személy miniszterelnök-jelöltnek. Abban szinte mindenki egyetért, hogy a választókerületekben és a miniszterelnöki megmérettetésben csak egy az egy elleni küzdelem hozhat győzelmet.

A magam részéről kért személyt láttok alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, akik reményeim szerint egy előválasztás során el is vállalják a megmérettetést.

Karácsony Gergely és Márki Zay Péter az a két potenciális jelölt, akiket én szívesen ajánlok mindenki figyelmébe még akkor is, ha Karácsony Gergellyel a nézeteink tekintetében nagy különbségek vannak köztünk, sok mindent másképp látunk, sok történelmi eseményt és személyt másképpen ítélünk meg. Szimpatikus, hogy hajlandó korrigálni, amikor egy-egy kérdésben beláthatóan “túltolja a biciklit”.

Öt érvem van mellettük. Röviden mindketten: Kompromisszumkész politikusok. Észérvekkel meggyőzhetőek.

Demokraták. Jól és hitelesen képviselik a szociális ügyeket, ennek a területnek a felemelése pedig nekem is szívügyem, és úgy gondolom, hogy méltatlanul kevés figyelem és forrás jut oda jelenleg.

A főpolgármesteri és polgármesteri munkájuk alapján már jól és hitelesen megítélhető a politikájuk, nem zsákbamacskát veszünk velük.

Két értelmiségi ember, egyikük a vidéki Magyarországról, másikuk a fővárosból. Vidéki, konzervatív emberként közelebb áll hozzám Márki-Zay Péter reálisabb, földhözragadtabb gondolkodása, de Karácsony Gergely is bizonyította, hogy ki tud törni az örökké (túl)okoskodó, belpesti értelmiségi szerepből. Drukkolok nekik!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: