Komjáthi Imre MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre az MSZP alelnöke rántotta le a leplet arról az embertelen intézkedésről, melyről apárt hivatalos oldalán ír. Szerinte 60 napig támogatás nélkül hagyták a munkanélkülieket

Mint fogalmaz az ellenzéki politikus: Tömegek várták a járvány ideje alatt, hogy minél hamarabb megkapják az álláskeresési járadékot, de a lassú ügyintézés miatt rengetegen maradtak segítség nélkül 60 napon keresztül.

Ez pedig egyértelműen az Orbán-kormány bűne, hiszen megvolt minden szükséges eszköze a járvány ideje alatt a munkahelyek védelmére és a hirtelen állás nélkülivé válók megsegítésére.

A Fideszé a parlamenti kétharmad, de a kormány még a teljhatalmat is megkapta, láthatták a külföldi példákat, mégis mindezek ellenére a legnehezebb időszakban két hónapra magukra hagyták az állásukat elvesztőket.

Mégis mire lett volna még szüksége a kormánynak az azonnali segítségnyújtáshoz? Miért csak akkor működik gyorsan a fideszes kétharmad, ha az államtitkárok fizetésemeléséről van szó?

A kormány a megkésett és hibás döntéseivel már eddig is rengeteg ember életét nehezítette meg és sajnos ez a jövőben sem lesz máshogy.

A 2021-es költségvetéssel a Fidesz cserben hagyja a dolgozókat, ugyanis fontosabb neki az, hogy a haverokat támogassa meg több száz milliárddal, mint hogy álláshoz juttassa a válság miatt munkanélkülivé vált embereket.

Az MSZP szerint azonban a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítségre van szükségük, ezért készítettük el az újjáépítés költségvetését.

Az MSZP ezért azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást!

Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is legyen benyújtható, akik 2020 március 1-jét követően veszítették el állásukat.

A 60-65 év közötti munkavállalók számára pedig lehetővé kell tenni, hogy idő előtt, korengedménnyel nyugdíjba vonulhassanak!

Olyan költségvetésre van szükség, amely esélyt teremt mindazoknak, akik tudnak és akarnak dolgozni, és gondoskodik azokról, akik elvesztették a munkájukat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: