Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hatalmasra nőtt a munkanélküliség – Az álláskeresési támogatásra jelentkezők is hónapokig várhatnak a járandóságukra

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, a párt delegációvezetője az Európai Parlamentben keddi sajtójákoztatóján hívta fel a figyelmet: a 24.hu írta meg egy olyan ember történetét, aki hiába veszítette el az állását még válság legelején, két hónapot kellett várnia az álláskeresési támogatásra.

“Mivel a legfrissebb kutatások szerint már több mint 400 ezer munkanélküli van az országban a válságkezelés kormányzati elmulasztása miatt, százezrek juthattak hasonló sorsra.” – mondta a politikus, hozzátéve: a Demokratikus Koalíció szerint a kormány magára hagyta az embereket a válságban.

“Nem elég, hogy az Orbán-kormány gyáva volt az érdemi válságkezeléshez, nem elég, hogy gyenge volt a munkahelyek megvédéséhez, még a szánalmasan minimális 3 hónapos álláskeresési támogatást sem képes időben kifizetni. Tisztességes magyar emberek és családok mennek tönkre a kormány gyengesége és gyávasága miatt, mert Orbán Viktor és kormánya nem képesek kezelni a válságot.” – hangsúlyozta Molnár Csaba.

 

 

Arra is kitért, nyilvánvaló volt, hogy súlyos ára lesz annak, hogy az Orbán-kormány Európában egyedüli kormányként nem végez érdemi munkahelyvédelmet.

“Nálunk nem volt széleskörűen elérhető állami bérpótlék, ami pedig volt, az is későn. Magyarok százezrei veszítették el tehát a kormány miatt a munkájukat, akik most nem kapják meg Európa legvisszafogottabb, munkanélkülieknek járó támogatását sem.” – mondta zárásként a DK ügyvezető alelnöke hozzátéve:

a munkanélkülivé vált embereket a kormány kétszeresen árulta el: egyszer akkor, amikor nem védte meg a munkahelyeiket, egyszer pedig akkor, amikor még az álláskeresési támogatást sem fizette ki nekik időben.

Forrás: DKP

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: