A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megtámadtak egy MSZP-aktivistát a Széll Kálmán téren. A támadó nemzeti konzultációs íveket akart rabolni a nála vagy egy fejjel alacsonyabb nő táskájából.

Az aktivista megvédte magát, a férfi elmenekült.

– A Lánchídért folyó kupakszavazás miatt voltam egy kitelepülő-pultnál, és napközben többen is odajöttek hozzám, kérdezvén, hogy gyűjtjük-e Hadházy Ákosnak a nemzeti konzultációs íveket. Vállaltam, hogy eljuttatom hozzá az íveket, ha rám bízzák őket.

Az egyik ilyen esetnél jött oda hozzám egy körülbelül 180 cm magas, idősebb, kisportolt férfi, és közölte velem, hogy a konzultációs íveket csak Orbán Viktor és a kormány gyűjtheti, nekünk, kommunistáknak ehhez nincs jogunk, majd belenyúlt a táskámba és kivett belőle néhány ívet – meséli a történteket H. Judit, aktivista.

A támadó bizonyára nem számított arra, hogy a nála vagy egy fejjel alacsonyabb nő megvédi magát. H. Judit megragadta a férfi kezét, és nem engedte lerázni magát, a támadó pedig egyensúlyát vesztette, így az aktivista egy oszlopnak tudta szorítani.

– Mondtam neki, ha nem adja vissza az íveket, akkor most azonnal rendőrt hívok, és közben hangosan kiabáltam, hogy belenyúlt a táskámba és ellopta a papírjaimat. Akkor már úgy 10-15 ember kezdett körülöttünk gyülekezni, figyelve az eseményeket. A férfi végül eldobta a papírokat, elfutott, majd felugrott a villamosra.

Itt jegyezzük meg, hogy jól tette, mert többféle bűncselekménnyel is meggyanúsíthatták volna, ha rendőrkézre kerül. Végül komolyabb sérülés nem történt, H. Judit pedig a Hírklikknek kijelentette, hogy ígéretéhez híven, el fogja juttatni a nemzeti konzultációs íveket a független képviselőhöz.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: