Fotó: JUNO Investing
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A cég honlapján megjelent tájékoztatás szerint a cég visszahívja a “Laktózmentes túrós rétes, 690g, 6 db-os” elnevezésű termékét, mégpedig azokat, amelyek minőségmegőrzési ideje 2020. november 8. (a csomagoláson ez 08.11.2020 alakban szerepel).

 

 

Mindez csak a laktózérzékeny számára lehet fontos. A termék visszahívásának oka ugyanis az, hogy a rétes nem biztos, hogy laktózmentes. A gyártó tájékoztatása szerint ugyanis az előállítás során laktózzal szennyeződhetett.

A cég azt kéri a vásárlóktól, hogy ha a fenti lejárati idejű laktózmentesnek nevezett rétesből vásároltak, azt ne egyék meg, hanem vigyék vissza bármely Lidlbe, ahol visszaadják a vételárat (nyugta nélkül is).

 

Ha esetleg már evett belőle, és nem lett tőle semmi baja, akkor ez felveti annak lehetőségét, hogy mégsem laktózérzékeny. Az élelmiszer-érzékenységek meglétét minden esetben érdemes orvosi vizsgálattal igazolni. A különféle összetevőkkel (például a laktóz vagy a glutén) szembeni intoleranciát sokan mindenféle alap nélkül, csak a laikus életmódipar állításai alapján tekintik igazoltnak magukra nézve. Ezzel adott esetben értékes tápanyagoktól fosztják meg magukat, és szükségtelenül vállalnak egy csomó kényelmetlenséget és pluszköltséget.

 

Forrás: Index

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: