Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP alapszabályt módosított, amelynek a lényege, hogy a párt egyértelműen összefogással akar indulni a következő választásokon. A Párbeszéd is hasonlóképpen gondolkodik.

A Demokratikus Koalíció pedig már többször hitet tett az összefogás mellett. A Jobbiktól a Dk-ig minden párt érdekelt a közös indulásba. Úgy néz ki az erről folytatott vita már a múlté és a pártok belátták, csak közösen lehet legyőzni Orbán rendszerét.

De úgy le lehet

Úgy néz ki a pártok véglegesen eldöntötték: követni fogják az októberi sikerreceptet.

Az előválasztás hét napja alatt 70 000 budapesti állampolgár nyilvánított véleményt a Civil Választási Bizottság szavazósátraiban és elektronikus úton, hogy aztán – június 26-án – Karácsony Gergely toronymagas győzelmét hirdesse ki dr. Magyar György, a szervezet elnöke – kezdi írását a Párbeszéd.

A párt elkötelezett abban, hogy amennyiben vita van a jelöltek személyében akkor előválasztással válasszák ki ki legyen a Fidesz egyetlen közös kihívója.

Az MSZP is hasonló képpen nyilatkozott:

Itt az idő, hogy elkezdjük a közös ellenzéki tárgyalásokat, amelyek elvezetnek a kormány- és korszakváltáshoz.

A Magyar Szocialista Párt azt akarja, hogy 2022-ben közös erővel kormányváltás legyen Magyarországon. Ebben együtt kívánunk működni az ellenzéki pártokkal.

S mivel az októberi önkormányzati választások fontos tanulsága volt a fővárosban és a nagyobb városokban, hogy volt közös program, közös vízió és egy olyan zsinórmérték, amihez mindenki tudott csatlakozni, elsődleges, hogy legyen egy közös ajánlatunk egy új, élhető Magyarországra.

Az oktatástól az egészségügyön, az önkormányzatokon, a bérlakás-fejlesztésen át a klímaváltozás megelőzéséig és a környezetvédelemig számos dolgot kell helyreállítanunk. Egy új köztársaság alapjait kell lerakni!

Mi erre fogunk javaslatot tenni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: