Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

400 ezres munkanélküliség mellett is jut 100 milliárd a közmédiának

A koronavírus-járvány okozta válság ellenére a kormány képes egy olyan költségvetést benyújtani, amiben közel 100 milliárdot szán a közmédia működésére, 11 milliárdot pedig nemzeti konzultációkra, ahelyett, hogy minden pénzt a munkahelyek védelmére, az állás és jövedelem nélkül maradt tömegek megsegítésére fordítana.

A Fidesz üzenete egyértelmű: a propaganda még akkor is fontosabb, amikor több mint 400 ezer munkanélküli próbál megélni egyik napról a másikra.

Úgy tűnik, hogy a kormányzati szlogennel ellentétben mégis vannak magyarok, akiket egyedül hagynak.

A kormány a megkésett és hibás intézkedéseivel már eddig is rengeteg ember életét nehezítette meg, a jövő évi költségvetésével pedig továbbra is cserben hagyja őket.

Az MSZP szerint a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítségre van szükségük, ezért készítettük el az újjáépítés költségvetését.

A felelőtlen pénzszórás helyett az MSZP azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást!

Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is legyen benyújtható, akik 2020 március 1-jét követően veszítették el állásukat.

A 60-65 év közötti munkavállalók számára pedig lehetővé kell tenni, hogy idő előtt, korengedménnyel nyugdíjba vonulhassanak!

Olyan költségvetésre van szükség, amely esélyt teremt mindazoknak, akik tudnak és akarnak dolgozni, és gondoskodik azokról, akik elvesztették a munkájukat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: