Juszt László - Fotó: comment.blog.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Ha Tarlós István lenne a főpolgármester, akkor a felújítás már menne, és egy év múlva kész lenne” – mondta Gulyás Gergely.

Ez a Gulyás gyerek meg nem lenne Orbán minisztere, ha nem beszélne hülyeségeket. Rosszul emlékszem, hogy Tarlós 2014 óta kétszer halasztotta el a Lánchíd felújítását, mert nem tudott megegyezni a kormánnyal a költségekről?

“A korábbi fővárosi önkormányzat időben tervezte meg a hídfelújítást a miniszter szerint.” Ha ez így van, akkor miért nem kezdte el?

“Akkor kell felújítani egy hidat, ha arra eljön az idő. Minden késedelem jelentősen megdrágítja a felújítást és a beruházást, minden héttel és hónappal drágább lesz a felújítás.”

“2014-ben elkezdődött a Széchenyi lánchíd és a Várhegy-alagút műszakilag igen szükségessé vált felújításának megtervezése, áll a BKK közleményében. A felújítás műszaki tartalmáról a fővárosi közgyűlés 2015-ben dönthet.” (Index 2014. 08.14.)

“A Lánchíd vasbeton pályalemezéről már öt éve (2011-ben) megállapították, hogy súlyosan károsodott. Ez tavaly bizonyítást is nyert: az egyik vaslemez beszakadt egy autó alatt. Tarlós akkor annyi biztatót tudott mondani, hogy „a hidat eleink sokszoros túlbiztosítással építették meg”. Remek válasz! (NOL 2016. 03.16.)

“A főváros kiemelt célja a beruházás mielőbbi elkezdése, a szükséges forráslehetőségek feltárása – válaszolta kérdésünkre a BKK.

Az építési engedélyt a napokban adja ki a hatóság, a tervek még az idén elkészülnek, ha pénz is akad, akkor 2016 legvégén elindulhat a felújítás.

Azt azonban továbbra sem tudják, hogy pontosan mennyi pénz kellene, mivel a költségbecslés a tervezési folyamat végén készül el. Korábban 16 milliárd forintra becsülték a beruházást, az idei költségvetésben viszont egy fillért se tettek félre rá. Mint ahogyan a 2020-ig szóló gazdasági programban sem szerepel.” (2016. 03. 16 NOL)

Forrás: Juszt László blogja


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: