Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 24. órában van a Fidesz rendszere. Nem is veszik észre de szépen lassan begyűrűzik a válság, amelybe belebukik ez a rendszer.

A magyar politika tetszik vagy sem, szimbólumokra épül. A szimbólikus politizálás segítette eddig Orbánt hatalomban maradni, most pedig minden bizonnyal az fogja a Fideszt a történelem szemétdombjára taszítani.

Azok a szímbólumok segítettek nyerni amelyeket Öszöd után építettek fel. Az ellenzék hazug, nemzetellenes és egyébként is – emberek szemeit lövették ki.

Ezek az általuk kreált legendák billentették át a mérleg nyelvét és termetették meg a NER-t. Csakhogy amilyen hamar felépült az új rend, szimbólumok világa olyan hamar is fogja megfolytani saját gyermekeit.

Az egész a Rabszolgatörvénnyel kezdődött. Az volt az első – de sajnos még nem végzetes politikai hibája a rendszernek. Ne tévedjünk alapjaimban remegtette meg a rendszer alapjait, hiszen az addig szétaprózott ellenzék összeállt és végül hatalmas diadalt aratott az öszi önkormányzati választásokon.

A propagandagépezet pedig zsigerből válaszolt erre. Aljas és undirító lejárató kampányt küldtek Karácsony Gergelyre. Mindenféle alkalmatlan és egyébb vádakat próbáltak ráaggatni a Főpolgármesterre.

Orbán a végzetes hibát ezen a ponton követte el. Egész egyszerűen ugyanazt csinálja mint amibe egyszer már belebukott. Persze hogy azt csinálja, mert nem tud mást csinálni, ez a jelleméből fakad.

Orbán sosem tudott megbocsátani Budapestnek. A falusi gyerek amikor felkerült a Fővárosba, sosem érezte azt, hogy befogadta volna ez a város.  Miniszterelnökként pedig bosszúhadjáratot indított a város ellen. Talán emlékszünk minderre az első Orbán kormány alatt.

Valójában ezt a várost sosem szerette. Tarlós alatt is megtorpant a fejlődés és minden forrást elvontak a várostól, de Karácsony megválasztásával egyenesen riadót fújtak és megszületett a terv: tönkreteszik ezt a várost, mindezt úgy, hogy a baloldal nyakába varják.

Ennek szimbóluma a Lánchíd.

Az a híd, amit Széchenyi építetett és amely híd nem csak a Főváros de a nemzet aranykorának szimbóluma. Orbánék eldöntötték, ha kell hagyják a hídat tönkremenni teljesen, de a baloldali városvezetésnek nem fognak forrást biztosítani a felújjításra.

“Majd a Karácsony elviszi a balhét érte”

De ugye senki nem gondolja, hogy az emberek egy alig 9 hónapja beiktatott Főpolgármestert fognak hibáztatni abban a helyzetben, amikor minden talpalattnyi földterületen stadion épül és akkor, amikor 9 évük lett volna felújjítani a hidat.

Persze egy dolgot elfelejtettek: a Lánchíd az ország szimbóluma. Ha ez a szimbóum a Fidesz hibája és büntetőpolitikája miatt tönkremegy és menthetetlenné válik, az emberek bizosan nem KArácsony Gergelyt fogják hibáztatni.

Ha pedig Karácsony Gergely önerőből megoldja a híd megmentését? A jóisten mentse meg Orbánt arról, hogy minden idők legsikeresebb Főpolgármestere induljon meg a kormány ellen.

Ez a csapda amit a Fidesz magának állított és egyenes arcal gyalogol a bukásba. Inkább fizettek volna a hídért… de most már késő. Az ellenzék csak győztesen kerülhet ki ebből. Orbánék pedig az eddigi legnagyobb szöget verték be saját politikai koporsójukba.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: