Bayer Zsolt - Fotó: YouTube
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa a blogján Vadai Ágnes szerint „alpári és visszataszító” írást közölt….

Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelte a parlamenti írásbeli kérdést, és egy kerületi rendőrkapitányságnak továbbította, hogy vizsgálják meg a szöveget.

Meddig tűri az ügyészség a rasszista írásokat egy fideszestől?

Ezt a kérdést tette fel Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa Polt Péter legfőbb ügyésznek. A kérdés Bayer Zsolt egyik, George Floyd halála és az amerikai zavargások kirobbanása után született. A tartalma miatt nem idézünk belőle, nem is linkeljük. Vadai szerint „a szöveg annyira alpári és visszataszító”, hogy az írásbeli kérdésében ő is csak kipontozva másolt belőle.

 

 

Vadai kérdése az volt Polthoz, hogy „a förmedvény firkásza megsértette-e a büntető törvénykönyv valamelyik rendelkezését az idézett szöveggel (amit ő idézett, mi nem – a szerk.), illetve „ha nem, akkor a jövőben elfogadhatónak találja-e az ilyen típusú írások nagy nyilvánosság előtti megjelenését”.

Polt a válaszában arról ír, hogy Vadai írásbeli választ igénylő kérdését feljelentésként értékelte, és azt a XIV. kerületi rendőrkapitánysághoz továbbította.

A hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó hatóság feladata ugyanis annak megítélése, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye – írta a legfőbb ügyész.

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: