Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony nekiment Orbánéknak: “Egy ilyen antiszociális kormány papol Budapestnek szolidaritásról”

A főpolgármester egy Facebook-bejegyzésben ír arról, hogy Budapest Európa talán legszolidárisabb városa, ezért ideje lenne, hogy Budapesttel és a budapestiekkel is szolidárisak legyünk.

“Van abban némi arcpirító, hogy egy ilyen antiszociális kormány papol Budapestnek szolidaritásról. Mert Budapest Európa talán legszolidárisabb városa. Minden Budapesten megtermelt 100 forintból 97 a központi költségvetésbe kerül. Nem ismerünk még egy olyan európai nagyvárost, amelyet ilyen mértékben sújt az adóelvonás” – kezdi bejegyzését Karácsony Gergely.

 

 

A főpolgármester azt írja, hogy a budapesti autótulajdonosok által befizetett gépjármű- és a jövedéki adóból immár egy fillér sem marad a városban az utak felújítására. Emellett Budapest működteti az ország legnagyobb közösségi közlekedési rendszerét – amin szerinte sokkal többen utaznak, mint a MÁV és a Volánbusz járatain együttvéve -, és bár az európai nagyvárosok szinte mindegyikében az állam és a város fele-fele arányban fizeti a közlekedés költségeit, Budapest tízszer többet tesz a bele, mint a magyar kormány. Sorolhatnám még.

“Budapest és a budapestiek szolidárisak, itt az ideje, hogy Budapesttel és a budapestiekkel is szolidárisak legyünk”
– hangsúlyozza.

Forrás: atv.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: