Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem is a pénz mennyisége, hanem az értelmes elköltése a lényeg – mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában.

 

Mint a legtöbb pénteken, most is a Kossuth Rádió vendége volt Orbán Viktor miniszterelnök. Mikorra várhatjuk, hogy megszűnik a veszélyhelyzet? – ezzel a kérdéssel kezdte Nagy Katalin. A kormányfő szerint a veszélyhelyzetet a parlament szünteti majd meg, de ez a vírust nem befolyásolja. „Volt olyan ország, ahol elnöki rendelettel szüntették meg a vírust, de ez nálunk nem járható” – mondta Orbán. Nem mondta ki, de Türkmenisztán volt ez az ország.

A kormányfő szerint járványügyi készültségre azonban a továbbiakban is szükség van, marad az Operatív Törzs, a kórházparancsnoki rendszer is, valamint megerősítik a tisztifőorvos jogköreit.

„Szokták mondani, a pénz nem boldogít, de még életeket sem ment” – mondta Orbán arra, hogy nálunk gazdagabb országoknál is jobban védekezett Magyarország. Majd arról beszélt, óvatosan kell nyitni, nem szabad elfeledkezni az idősekről.

 

 

A nemzeti konzultációról azt mondta a miniszterelnök, a sikeres védekezés nem a jó kormányzati munkán múlik elsősorban, hanem a jó egészségügyön, de még inkább azon, hogy az emberek elfogadják a védelmi szabályokat – ezért kell a konzultáció. „Mivel ősszel második hullámra számítunk, egyetértési pontokat kell találnunk.”

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: