Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Időről időre felmerül, hogy Orbán egyik vagy másik ballépése egyenes út lehet a bukáshoz. Ezek rendszerint semmilyen következménnyel nem járnak. Megmondom őszintén, nem a várba költözés vagy más országok diktátoraival való parolázás – hanem ebbe kellene belebuknia a miniszterelnöknek.

A kormány az elmúlt időszakban sokkal többet költött sportra, mint a munkahelyek védelmére, de még ezek után is képes sikerként bejelenteni, hogy több mint 10 ezer álláskeresőt juttatott munkához a munkahelyteremtő bértámogatással.

Ez lenne a siker amikor több mint 400 ezer munkanélküli próbál megélni egyik napról a másikra?

Az a siker, hogy még mindig fontosabbnak tartják a sportberuházásokat a családok védelménél?

Ez nem siker, hanem kudarc és cserbenhagyás.

A válság közepén a felelőtlen pénzszórás helyett minden pénzt a munkahelyek védelmére, az állás és jövedelem nélkül maradt tömegek megsegítésére kell fordítani!

Az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást!

Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

Az igénylés azon munkavállalók után is legyen benyújtható, akik 2020 március 1-jét követően veszítették el állásukat.

A 60-65 év közötti munkavállalók számára pedig lehetővé kell tenni, hogy idő előtt, korengedménnyel nyugdíjba vonulhassanak!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: