Forrás: Magyar Nemzet, Fotó: Kovács Attila
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 Az Országgyűlés Költségvetési bizottságában a kormánypárti képviselők ma indoklás nélkül leszavazták a Párbeszéd javaslatát, amely 100 százalékos azonnali béremelést javasolt az egészségügyben dolgozóknak.

Úgy tűnik, Orbán Viktornak továbbra is egyetlen célja, hogy barátain és üzletfelein keresztül kilopja magának és haverjainak az emberek pénzét.

A kormány által két hónapja belengetett és még ki nem fizetett egyszeri, nettó 330 ezer forintos könyöradomány nem elég azoknak a frontvonalban harcoló embereknek, akik komoly kockázatot vállalva, rossz körülmények között helytálltak a koronavírus-járvány kezelésében és megfékezésében.

Ráadásul sokan ki is maradtak a kifizetésből. A KSH adatai szerint idén egy kezdő kórházi ápoló nettó 130 ezer forintot, egy diplomás, 30 éve dolgozó ápoló pedig nettó 200 ezer forintot visz haza.

Az Orbán-kormány GDP arányosan csak 4 százalékot költ az egészségügyre, miközben ez a szám a környező országokban is csaknem a duplája.

A világon mindenhol megbecsülik a betegellátásban dolgozókat: Szlovákiában kétszer annyit, Csehországban háromszor annyit keres egy kórházi dolgozó, mint nálunk.

A Párbeszéd béremelési javaslata 246 milliárd forintba kerülne, aminek fedezete a Paks2 beruházásra idén szánt 76 milliárd, a Budapest–Belgrád vasútvonal felújítására tervezett 82 milliárd és a rendkívüli kormányzati intézkedésekben szánt 88 milliárd forintból könnyen előteremthető.

A kormánypártok ma úgy szavazták le a bizottságban a javaslatot, hogy a Párbeszéd egyetlen állítását sem cáfolták.

Ha Orbán Viktor kormánya nem becsüli meg jobban a betegellátásban dolgozókat, akkor a közeljövőben újabb tömeges külföldi elvándorlás várható az ápolók körében, tovább veszélyeztetve a betegek biztonságos ellátását.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: