Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy veszem, hogy a kerületi fideszes polgármesterek is beálltak mellém a küzdelembe, amelyet az önkormányzatok megsarcolása és a Budapest-adó bevezetése ellen vívunk. – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Mert így lehet olvasni a kormánypárti sajtó címeit: közvetlen forrásokat kérnek a jobboldali kerületi polgármesterek. Igazuk is van, és persze nem csak ők kérik.

Ilyen közvetlen forrás például a gépjárműadó, ami eddig a kerületeknek járt, de a kormány most el akarja vonni az önkormányzatoktól, zsebre akarja vágni.

Küzdjenek ez ellen a fideszes polgármesterek is, velünk együtt. Mert az még sincs rendben, hogy minden egyes forintot elvesz a kormány, amit a budapesti autósok azért fizetnek be a közösbe, hogy abból rendbe tegyük az utakat.

A feladatot azonban itt hagyja az önkormányzatoknál forrás nélkül. A tankolás után az autósok által erre a célra fizetett jövedéki adóból egyetlen fillért sem ad vissza az állam, és most elvenné a gépjárműadóból származó bevételt is.

A helyzet tarthatatlanságát az útfelújításokról kirobbant vita is mutatja. Politikai döntéssel vádol a Fidesz, miközben az előző ciklusban az útfelújítási keret majd kétharmadát két fideszes kerület vitte el. Most sokkal igazságosabban és szakmai alapon döntünk: számos kormánypárti kerületben – az V., X., XX. és XXII-ben például – több felújítást tervezünk, mint ami az előző ciklusban megvalósult (ezt mutatja a táblázat is).

De igaz, mintegy 200 milliárd forintnyi igényt nyújtottak be a kerületek, de mivel minden Budapesten megtermelt 100 forintból 97-et elvesz az állam, ebben a ciklusban 28 milliárdot tudunk erre a célra tervezni. Hogy ez is több legyen, ahhoz közösen kell megküzdenünk Budapest megsarcolása ellen.

(A nagy egészhez képest mellékszál, de igazán jól szórakozom azokon a lakájmédiás cikkeken, miszerint azt az utat bezzeg felújítjuk, ahol Bajnai Gordon lakik.

Bajnai Gordon speciel Londonban lakik, ott nem újítunk fel utat. Az ominózus út felújítását a kerület fideszes polgármestere kérte. Okkal tette, hisz van ott két óvoda, egy iskola, két templom, egy közért és lakik sok ember, egyikük se az általam barátként tisztelt Bajnai Gordon.)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: