Orbán Viktor miniszterelnök A kép forrása: Orbán Viktor facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hatalmas hazugság, hogy Orbán bevezette a 13. havi nyugdíjat. Mindannyian tudjuk, hogy ez nem azt jelenti, mint korábban, hogy a nyugdíjasok mostantól +1 havi nyugdíjat kapnak.

Azt jelenti, hogy jövő évtől 4 év alatt fognak elosztva kapni 1 havi nyugdíjat. Vagyis minden évben 2024-ig februárban fognak +1 HETI nyugdíjat kapni.

Bár hatalmas átverés és hazugság, az ilyenekkel akár választást is lehet nyerni.

Azonban az MSZP most belehúzta a csőbe Orbánt, törvényjavaslatot nyújtott be a párt, amit ha Orbán leszavaz, nyílvánvalóvá válik az évtized politikai blöffje, amivel meg akarta vezetni a nyugdíjasokat:

Az MSZP pénteken benyújtotta a 13. havi nyugdíj kifizetésére vonatkozó módosító javaslatát, amely egy igazságosabb rendszert teremtene és valódi segítséget nyújtana az időseknek.

Javasoljuk, hogy minden nyugdíjas ugyanakkora összeget kapjon 13. havi járandóságként, amelynek összegét egységesen 140 ezer forintban kell megállapítani, és még idén július 1-jétől meg kell kezdeni a kifizetését.

Ez minden érintettnek már ebben az évben plusz 35 ezer forintot jelentene fejenként. Ezzel pedig a nyugdíjasok kétharmada jobban járna, hiszen ők átlagos vagy átlag alatti mértékű nyugdíjat kapnak.

Most már a Fidesznek kell döntenie arról, hogy segíti vagy továbbra is magára hagyja az időseket, akik nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki vannak téve, hiszen a folyamatosan emelkedő árakat, kiadásokat az értéküket veszítő nyugdíjakból kell fizetniük.

 A 13. havi nyugdíj bevezetése mellett azonban több intézkedést is meg kell hozni az idősek tisztességes megélhetésének garantálása érdekében.

Ezért az MSZP azt javasolja, hogy a költségvetést úgy változtassák meg, hogy az biztosítsa a százezer forint alatti nyugdíjak felzárkóztatását.

Ennek érdekében a minimálnyugdíjat emeljék fel 80.000 forintra 2021. január 1-től és adjanak egyszeri 20.000 forintos juttatást az átlagnyugdíjnál kevesebből élőknek.

Érdemi nyugdíjemelést is biztosítania kell a költségvetésnek, ezért azt javasoljuk, hogy a járandóságot 6,5%-kal emeljék meg 2020. január 1-től visszamenőleg az infláció és az élelmiszerárak emelkedése miatt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: