Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs íveken szereplő kérdéseket, az első négy kérdést Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára ismertette.

Az első kérdés arra irányul, hogy a magyarok mely védelmi intézkedéseket támogatják a járvány esetleges újabb hulláma esetén. Itt több, összesen kilenc válaszlehetőség van a maszkivseléstől a kijárási korlátozásig.

A második kérdés arra vonatkozik, hogy fenn kell-e tartani a járványügyi készültséget, mindaddig, míg fennáll a második hullám veszélye. Erről már most nagy vita megy a Parlamentben az államtitkár szerint.

 

 

A harmadik kérdés az idősotthonok védelméről szól. Dömötör szerint ez azért aktuális, mert Magyarországon a járvány minden negyedik áldozata idősotthonokban élt.

A negyedik kérdés a védőfelszerelésekre vonatkozik, ezekből az egész világon nagy hiány van, ezért kérdés arra vonatkozik, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak, hogy meg kell-e erősítenünk a magyarországi gyártókapacitásokat.

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: