Molnár Zsolt az MSZP pártigazgatója
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Gyalázatos tettnek” nevezte Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és budapesti elnöke, hogy a Fidesz, kizárólag pártpolitikai céloktól vezérelve, nemzeti konszenzus helyett egypárti diktátumként nyújtja be a Parlamentnek a trianoni kerek évfordulóról megemlékező határozatot.

„Innen Üzenem a Fidesz hatalmasságainak, a magyar nemzeti zászló és az európai lobogó elől, hogy ez a nemzet tovább már nem osztható!

Nem lehet kisajátítani nemzeti ünnepeinket és nem lehet kisajátítani a nemzeti gyásznapot sem!” – szögezte le Molnár hétfői sajtótájékoztatóján.

Kijelentette: a közelgő nemzeti gyásznappal, a trianoni békediktátum százéves évfordulójával kapcsolatban a Fidesz semmi másra nem törekszik, mint a nemzet megosztására és saját pártpolitikai céljai érvényesítésére.

„A Fidesz semmit sem tanult és semmit sem felejtett”; ha tehetné, „narancssárga mezbe öltöztetné a pesti srácokat, a márciusi ifjakat és Szent Istvánt is” – mondta.

„Nem eladóak a nemzeti ünnepek! Trianonnak, a nemzeti tragédiának nincsen pártpolitikai hovatartozása, ahogy nincsen a vírusnak sem pártpolitikai kötődése” – hangsúlyozta.

Trianon nem természeti katasztrófa volt, hanem egy igazságtalan háborút lezáró igazságtalan békediktátum, amelynek felelősei között szerepelnek a korabeli magyar politikai elit vezetői, Tisza Istvánnal az élen, ahogy ott vannak a második világháború felelősei között Horthy rendszerének prominens képviselői is.

„Ezek vezettek nemzeti katasztrófához” – jelentette ki Molnár.

Az igazságtalan háborút követő igazságtalan békediktátum ejtette sebek begyógyítására törekedni kell, „a történelem majd eldönti, hogy sikerült-e ez” – folytatta.

Meg kell adni a múltnak, a nemzeti sorstragédiáknak a tiszteletet. A Magyar Szocialista Párt elnöke és képviselői ezért, az illő tisztelet kifejezése végett jártak a Don menti katonai temetőben, Isonzó vagy Doberdó vidékén, és mennek idén nyáron az úz-völgyi katonai temetőbe is.

De „a megoldást nem a múltba révedve kell keresni, hanem a jövőben” – hangsúlyozta Molnár.

A Magyar Szocialista Párt ezért jövőorientáltan tekinti a kérdést, a jövőben pedig „egyetlenegy intézmény szolgál lehetőséget ezeknek a sebeknek a gyógyítására”: egy erős, belső határok nélküli Európa, amely közös fizetőeszközre épül; amely tiszteletben tartja a népek önrendelkezési jogát, az anyanyelvhasználatot a kulturális autonómiát.

„Ez az erős Európa gyógyíthatja be azokat a sebeket, amelyeket száz éve ütött rajtunk Trianon”

– jelentette ki, hozzátéve, ehhez azonban olyan magyar kormányra van szükség, amely meghaladja a nemzetállami gondolkodást, és amely partnerségre törekszik Európa vezetőivel, partnerségre tesz ajánlatot a Kárpát-medence más államaival, és augusztus 20-án nem Európa legnagyobb tűzijátékra szórja el a nemzet pénzét.

„A jelenlegi kormány nem ilyen” – állapította meg.

A Magyar Szocialista Párt azért dolgozik, hogy majd Ilyen kormánya legyen az országnak: amely képes az Európai Unióban a jogos magyar érdekeket érvényesíteni; amely nem a nemzetet akarja majd megosztani; amely kísérletet tesz arra, hogy a Kárpát-medence más népeivel partneri viszonyban élhessünk; amely támogatni fogja az RMDSZ-t abban, hogy Erdélyben, Romániában parlamenti párt maradjon – mondta.

Támogatását fejezte ki Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezése iránt – „aki nemcsak sikeres várospolitikus, hanem igazi hazafi” -, hogy a múltra emlékezve egy percre álljunk meg június 4-én fél ötkor.

„De ne feledjük: a megoldás a jövőben, egy erős Európai Unióban és a nemzetek közötti megbékélésben kereshető” – intett Molnár. „Ezért dolgoznak a Magyar Szocialista Párt képviselői” – tette hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: