Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor tovább folytatja hazudozásait, a péntek reggelieket interjúnak hívják. Az első kérdés 258 betű, a válasz 6976 betű. A második kérdés 535 betű, a válasz 4876 betű, de inkább a tartalomról:

„Az elmúlt tíz év egyik legjobb döntése volt, hogy a rendkívüli jogrendet bevezettük. Ha gyors döntést akarunk, tehát hajnali döntéssel nem lehet megvárni a parlament esti szavazását.”

Ki mondta, hogy várja meg? Az ellenzék csak azt kérte, nevezzen meg egy határidőt, meddig marad érvényben és ne arra használja, hogy százmilliárdokat osztogasson közben a csókosoknak.

A Korrupció Kutató Központ Budapest friss jelentése szerint Mészáros, Tiborcz, Garancsi és Társai idén eddig 253 milliárd állami közbeszerzést vittek el, a versenyeztetés nélküli, egy személyre szabottak 67%-át.

Mészáros 14 hotelre, 17 milliárdot, miközben 800 embert küldött el, s talán nem most kéne építeni őket, amikor az iparág hatalmas válságba került.

A Tiszakécske volt amatőr focistája, Sáfrány Tamás karácsony előtt pár nappal megalapítja élete első cégét. Egy napra rá nagy kapacitású szállodák igényelhetnek több milliárd állami támogatást.

Sáfrány cége három hotelre, köztük egy 5 csillagos balatonira 8 milliárdot kap a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Sáfrány közeli kapcsolatban áll a szintén tiszakécskei Szíjj Lászlóval, aki 2010 óta az ország negyedik leggazdagabb embere lett – írja a G7.

Ez tőlünk nyugatra bárhol hány év? Ilyenekre használták a rendkívüli állapotot. De nézzük azt:

„A veszélyhelyzet kihirdetése nálunk a 7. napon történt, olaszoknál a 38. napon. Az iskolalátogatási tilalom nálunk az első fertőzéstől számított 12. napon történt meg, Ausztriában 21., Olaszországban a 34. napon.

Ugye, határzárat kellett elrendelnem, ezt a 13. napon rendeltem el. Az osztrákok csak a 24. napon, a spanyolok a 45.-en, a franciák az 56.-on.”

Megint ahhoz a nyugathoz hasonlítja magát, amelyik tényleg későn kapott észbe, ezt látva viszont a körülöttünk lévő országok még nálunk is hamarabb és szigorúbban léptek, buzgón teszteltek, kötelezővé tették a maszkot, itthon még hetekig lázított mindkettő ellen Cilike.

Orbán pedig még március 13-a reggelén is azt mondta, hogy nem lehet bezárni az iskolákat, mert akkor fizetésnélküli szabadságra kéne küldeni a tanárokat, amikor körülöttünk már csuktak.

„ A koronavírus Magyarországon sokkal kevesebb emberéletet követelt más európai országokhoz képest. Nyugodtan sorba állhatnak bocsánatkérésre azok a közéleti szereplők, akik az elmúlt hetekben emiatt támadták Magyarországot és a magyar demokráciát” – mondta minap Dömötör Csaba.

Tegnap összeszámoltam, az elmúlt héten itthon 37-en haltak meg, Ausztriában 12-en, Csehországban 11-en, Horvátországban 4-en, Szlovéniában 3-an, Szlovákiában 12 napja senki. Ez összesen 30 halott, lakosságuk összlétszáma 30 millió.

A ma reggeli adat nálunk 8 halott, a szlovákoknál, a szlovénoknál, a szerbeknél, a horvátoknál 2. Összesen. Remélem, Dömötör Csabánál legalább csökkent a sorállás.

Tudom, hogy két napja már írtam erről, de 400 újságjuk okádja a hazugságaikat, ám akinek ez nem elég még, egy utolsó mondat a mai rádióhozsannából:

„Hálát adok a Jóistennek, hogy egyfelől Schmitt Pált ideküldte nekünk alkotmányozó elnöknek, másfelől megtaláltam a korábbi együttműködés eredményeképpen ismét hosszú évekre Matolcsy Györgynek a bajtársiasságát.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: