Pénz - Fotó: Napi.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ne tévedjünk, ez egy hatalmas megszorító csomag.

A Magyar Szocialista Párt borított, leleplezték Orbán titkos megszorító csomagját.

Ne tévedjünk, miről van szó.  Az önkormányzatok megsarcolásával közvetlenül az embereket bünteti a kormány

A lakosság által közvetlenül megválasztott polgármesterek és képviselők társadalmi felhatalmazása ugyanakkora, mint Magyarország miniszterelnökének és az országgyűlési képviselőknek, az önkormányzatok forrásainak elvonásával a kormány azonban ellehetetleníti, hogy el tudják látni azokat a feladatokat, melyre az emberek felhatalmazást adtak nekik.

A kormányzat által folytatott hadjárat veszélybe sodorja az önkormányzatok működését, amivel közvetlenül Magyarország polgárait bünteti, jobb- és baloldali szavazókat egyaránt. Mindezt ráadásul úgy, hogy az elmúlt időszak világosan megmutatta, hogy a településvezetők sokszor erejükön felül, ha kell más szervek feladatait is átvállalva nyújtanak segítséget.

A helyi vezetők és képviselők vannak legközelebb az emberekhez, látják hogyan érinti az embereket a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági és szociális válság, és ők tudnak közvetlenül segítséget nyújtani.

Mindezek ellenére a kormány egy olyan költségvetést nyújtott be, amelyben jövőre egy fillérrel sem költ kevesebbet propagandára, a bankoknak visszaadja az extra adójukat, ugyanakkor az önkormányzatoktól elveszi a gépjárműadóból származó bevételeiket és megemeli a szolidaritási adójukat.

Ez nem más, mint a cserbenhagyás költségvetése.

Ez ellen minden lehetséges módon tiltakozunk, mivel ezzel a kormány az embereket bünteti és a válságból való kilábalást nehezíti!

Ne csak szavak szintjén tekintsék partnernek az önkormányzatokat, hanem tettekben is! A kormány a sarcolás helyett inkább támogassa a településeket annak érdekében, hogy továbbra is segítséget nyújthassanak a válság miatt nehéz helyzetbe került embereknek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: