Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Szél Bernadett parlamenti képviselő közleményben közölte:

A kormány a friss, 247 oldalas salátatörvényben rejtette el a rabszolgatörvény első változatánál is brutálisabb rabszolgatörvény 2.0-t.

Miniszteri jóváhagyással, egyoldalúan elrendelve, évekre gyakorlatilag egy cég rabszolgájává teszik az embereket.

A törvénytervezet szerint “A foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter engedélyezheti, hogy a munkáltató új munkahelyteremő beruházás esetén munkaidőkeretet vagy elszámolási időszakot – az Mt. vonatkozó rendelkezéseiben foglaltakra figyelemmel – legfeljebb huszonnégy hónap alapulvételével alkalmazzon, amennyiben a beruházás megvalósítása nemzetgazdasági érdek.”

Tehát a szokásos, mindenhol megjelenő gumifogalom, a “nemzetgazdasági érdek”, és a szokásos, mindenütt alkalmazott egyszemélyi döntéshozatal:

ezentúl Palkovics László egyszemélyben dönthet arról, hogy egy munkáltató egyoldalúan alkalmazzon 24 havi munkaidőkeretet.

Ez a kizsákmányolás minősített esete: több hetes, megállás nélküli munkavégzés, ki nem fizetett túlórák, és visszafizetési kötelezettség a le nem dolgozott órákra a keret lejárta előtti felmondás esetén.

A kormány korábban a járványra hivatkozva rendelettel módosította a Munka törvénykönyvét: lehetővé tette, hogy akár 24 havi munkaidőkeretet rendeljenek el a munkáltatók — egyoldalúan! Ezt neveztem rabszolgatörvény 2.0-nak.

Most kiderült: ez is velünk marad, és nem is akárhogy.

Én a mai nap alapján azt látom, úgy lesz vége a veszélyhelyzetnek, hogy nem lesz vége, és úgy vesztik  hatályukat a veszélyhelyzetre hivatkozva hozott rendeletek, hogy törvények formájában tovább élnek.

Miniszterelnök úr, szeretném emlékeztetni, erre nem kaptak felhatalmazást senkitől sem. Ezt büntetlenül nem teheti meg a néppel senki sem.

Szél Bernadett


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: