Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik végleg eltűnőben a Jobbik.

Varga-Damm Andrea szerint az elmúlt 10 napban a Jobbik megalázta “Sneider Tamást, Balczó Zoltánt, meggyalázta a párt egész tagságát, a párt parlamenti frakcióját” ezért felszólítja “pártelnökségét, hogy 24 órán belül mondjanak le elnökségi tagságukról, és írják ki a pártban a tisztújítást.”

Közben Sneider Tamás volt pártelnök és Farkas Gergely távozott a frakcióból, Varga-Damm Andrea pedig ultimátumot intézett a pártvezetéshez és 24 órán belüli távozásra szólította fel Jakab Péter elnököt.

Lemond parlamenti alelnöki tisztségéről és kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás. A politikus ezt szerda délután jelentette be közösségi médiaoldalán. A bejegyzéshez csatolt fotón látható, még aláíratlan, a házelnöknek címzett levélben a frakcióban kialakult méltatlan helyzettel indokolja lépését Sneider Tamás.

Közleményében azt írja: Jakab Péter pártelnökségének “mindössze négy hónap kellett ahhoz, hogy minden nemzeti és konzervatív gondolatot kihajítson az ablakon, a közösség belső életéből pedig elképesztő kegyetlenséggel száműzze a kifelé hangoztatott szolidaritást és a bajtársiasságot”.

Az ellenem, majd Varga-Damm Andrea képviselőtársam ellen indított leszámolási és kizárási procedúra már csak a jéghegy csúcsa. A mai napon egy órát szántak a statáriális kivégzésünkre. A véleményterror és a megfélemlítés a párton belüli eszköztár része lett. A magam részéről az önkény minden megnyilvánulását elfogadhatatlannak tartom. Ebben nem ismerek kompromisszumot – fogalmaz.

Hétfőn közölte az MTI-vel Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, hogy a párt visszahívja 2014 óta betöltött parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást, helyére Balczó Zoltánt jelölik. Közlése szerint a lépés “nem személyről, hanem feladatról szól”, hiszen minden posztra megpróbálják a legmegfelelőbb személyt állítani. Sneider Tamás csütörtökön jelentette be, hogy nem mond le a posztról.

Farkasnak elege lett

Farkas Gergely, a párt országgyűlési képviselője közösségi oldalán jelentette be, hogy a mai nappal kilépett a Jobbik Frakciójából. “A továbbiakban nem kívánok asszisztálni Jakab Péter és csapata tevékenységéhez, amely végképp politikai és erkölcsi züllésbe sodorta ezt a régen szebb napokat látott pártot” – írja. „Bünösök közt cinkos, aki néma!” – így kezdi bejegyzését Farkas. A politikus azt írja, a mostani Jobbik már nem az ő közössége.

“Nem az én közösségem az, ahol egy nemzeti-konzervatív párt elnökeként Jakab Péter számtalan belső fórumon kijelentette, hogy nem hajlandó jobboldali, nemzeti gondolatokat elmondani beszédeiben, felszólalásaiban, mondván, hogy ‘azzal baloldali szavazókat riasztanánk el’. Teszi ezt akkor, amikor mindenki tudja, hogy a kormányváltás érdekében nem egy sokadik baloldali pártra van szükség, hanem egy karakteres, nemzeti, jobboldali politikai közösségre, amely vonzó lehet a Fidesz-árvák számára is. Szomorú folytatása ennek a gondolkodásnak, hogy egy nemzeti párt elnökeként Jakab Péter most hétfői felszólalásában már a külhoni magyaroknak adott támogatást kritizálta” – írja, majd tételesen felsorolja, mi az, amit kifogásol a párt működésében. Farkas azzal zárja bejegyzését: lezártnak tekinti az ügyet.

Varga-Damm ultimátuma

A Jakab Péter által a múlt héten becstelenséggel megvádolt Varga-Damm Andrea szerint az elmúlt 10 napban a Jobbik megalázta “Sneider Tamást, Balczó Zoltánt, meggyalázta a párt egész tagságát, a párt parlamenti frakcióját” ezért felszólítja “pártelnökségét, hogy 24 órán belül mondjanak le elnökségi tagságukról, és írják ki a pártban a tisztújítást.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: