Ungár Pétert egy küldött borotválja az LMP kétnapos kongresszusán Székesfehérváron 2018. május 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az LMP közleményében a DK-t támadja, pedig egyszer már láttuk, hová vezet az egymás közötti acsarkodás.

Az országos sajtóhoz eljutatott közleményében az LMP azt írja: Az LMP képviselőiként azt  várjuk el a kormánytól,  hogy a külhoni magyarok védelme érdekében határozott álláspontot képviseljen.

A magyar külügyminiszter mai bukaresti látogatásán nagyon enyhén fogalmazott az utóbbi hetek-hónapok eseményei után, melyet a román politika gerjesztett az erdélyi magyarok ellen.

A román fél fellépése tiszteletet nyomokban sem tartalmaz és attól tartunk, ez a román helyhatósági és parlamenti választások közeledtével súlyosodni fog.

Úgy tűnik, még ez is sok volt a Demokratikus Koalíció számára, akik számunka megdöbbentő módon provokációnak nevezik a tisztelet kérését és hallgatnak a magyarellenes kijelentések kapcsán.

Az LMP elvárja a mindenkori magyar kormánytól, hogy határozottan álljon ki a külhoni magyarok védelme érdekében, és ebben az LMP minden támogatást megad.

Elvárjuk a szomszédos országok kormányaitól, hogy tartsák tiszteletben a nemzetközi és a kisebbségi jogokat.

A szomszédos országok együttműködésének alapja egymás nemzeti, nyelvi, oktatási, kulturális jogainak elfogadása és érvényesítése kell legyen.

Keresztes László Lóránt
és Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselői


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: