Megosztom másokkal is:
  •  

A tegnap bejelentett jövő évi költségvetésből derült ki, hogy a járványra hivatkozva bevezetett, önkormányzatokat sújtó kormányzati megszorítások maradnak a járvány után is; a kormány továbbra is elvonja a kerületektől és a településektől a gépjárműadót, és megnégyszerezi a Fővárost és a kerületeket terhelő szolidaritási adót.

Orbán Viktor eméssze meg végre az önkormányzati választás eredményét és vonja vissza az önkormányzatokat sújtó megszorításokat

A kormány eddig sem vette ki a részét a törvény által előírt módon a védekezés önkormányzatokat érintő költségeiből, sőt a járvány alatt megszorítás megszorítást követett.

Ez a költségvetési javaslat folytatja a sort: a kormányzat visszaél a hatalmával és pártpolitikai alapon  bosszút áll az önkormányzatokon.

Mi, a Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei emlékeztetjük Orbán Viktort: minket a budapesti polgárok, a fővárosban élő magyar emberek választottak meg.

Azt követeljük a miniszterelnöktől, hogy eméssze meg végre a tavalyi önkormányzati választás eredményét, pártja vereségét, és vonja vissza az önkormányzatokat sújtó megszorítást!

Emlékeztetjük a miniszterelnököt: döntései nem az ellenzéki politikusok, hanem több millió ember ellen irányulnak. E forrásokat a szociális segélyekből, a vállalkozóknak nyújtott kedvezményekből, az emberek ellátásából tervezik elvenni.

Nem kérünk mást, csak hogy sértődött zsarnokocska helyett viselkedjen miniszterelnökként: ne akarjon magyar embereket, településeket, kerületeket pártpolitikai alapon büntetni!

dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere

Dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere


Megosztom másokkal is:
  •