Komjáthi Imre MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A napi.hu számolt be arról a kutatásról, mely szerint a magyarok négyötöde támogatja azt, hogy a munka nélkül maradt honfitársaink valódi támogatást kapjanak az álláskeresés ideje alatt.

Bár ilyen kutatás akkor még nem állt rendelkezésre, az MSZP már két hónappal ezelőtt megfogalmazta azt az 5 pontos csomagot, amely a járvány, és a nyomában járó társadalmi és gazdasági válságkezelésre tesz javaslatot.

Az emberek megmentése érdekében írt programunk egyik leghangsúlyosabb eleme, a munkahelyek, és a munka nélkül maradt honfitársaink megmentése volt.

Javasoltuk, hogy mint annyi más szerencsésebb ország vezetése, köztük Szlovákia és Románia, a magyar kormány is támogassa minden munkahely megmaradását a bér 80%-ának kifizetéséig.

A kormány azonban lesöpörte a javaslatunkat, helyette félkész ötletekkel, bonyolult eljárással, gyenge intenzitással, elkésett lépéseket hozott.

Az következmények elborzasztóak.

Ezt a csatát a kormány elvesztette, de a valódi veszteséget az utcára került tömegek fizetik meg.

Javaslatunk második fontos eleme a munka nélkül maradt honfitársaink átmeneti támogatását szolgálta azzal, hogy az álláskeresési járandóság idejét 3 hónapról 9 hónapra változtatta, összegét minimum nettó 100.000 forintban határozta volna meg.

Sajnos mivel a kormány a munkahelyvédelmet félrekezelte, erre az ellátásra ma több százezer állását vesztett ember tarthatna igényt.

A kormány ezt a javaslatunkat is elutasította, azaz először nem védte meg a munkahelyeket, az embereket, a családokat, és ezután elütötte a segítségre váró kezeket.

Mindeközben az adófizetők pénzéből szállodák épülnek-szépülnek, kikötők, hajók cserélnek gazdát, állami milliárdok vándorolnak magánzsebekben, és méregdrága hazugságkampányban hirdeti a magát kereszténynek nevező kormány önnön nagyságát.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága az első. Az MSZP a magyar munkavállalók pártján van, ezért dolgoztuk ki a szakszervezetek és szakértők bevonásával védelmi javaslatainkat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: