Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pintér rendőrminiszter nem mert válaszolni arra, hogy az elmúlt öt évben hány lakodalmas menetben dudáló autóst büntettek meg.

Persze ez a szám nyilván NULLA, soha nem büntetik meg azokat, akik az örömüket fejezik ki kürtöléssel.

Pintér azért szabotálja el a választ, mert tudja, hogy brutális büntetéseket küld viszont azokra , akik a Lánchídnál a haragjukat és tiltakozásukat fejezték ki a hangjelzéssel.

Mivel még nem kapta meg mindenki a határozatot, csak becsülni tudunk, de várhatóan 5 000 000 azaz ÖTMILLIÓ FORINT FELETTI BÜNTETÉST kapnak a tiltakozók.

Jóval durvábban büntetnek Pintér emberei, mint arra számítottunk és amit a józan ész diktálna.

De a Fidesz legfőbb ellensége a szolidaritás. Eddig ennek az összegnek már majdnem a fele összejött jó szándékú magyarok adományaiból és biztos vagyok benne, hogy lesznek még, akik segíteni fognak azoknak, akik mindannyiunkért vállalták a rendőri vegzálást.

A kijárási korlátozás alatt a határozott véleménynyilvánításnak a kürtölés volt az egyetlen lehetséges, törvényes (a rendőrök fellépése volt törvénytelen), jó és járványügyileg is helyes módja az elmúlt hetekben.

A feltűnően erős, ugyanakkor szánalmas rendőri jelenlét megmutatta, hogy a hangunk feljutott a Várba és azt is, hogy a hatalom pont annyira fél, mint az várható volt. Vannak persze, akik legyintenek: nem értünk el semmit.

Igazuk van, életem egyik legnagyobb kudarcának tartom, hogy az ellenzék „csak” azt tudta elérni, hogy a kormány időben zárja be az iskolákat, az őrült kórházkisöprést viszont nem tudtuk megakadályozni.

Ha nem „csak” több százan, hanem sok ezren, több tízezren kanyarodtak volna oda, akkor persze nem csak figyelemfelkeltő, hanem problémamegoldó véleménynyilvánításról beszélhettünk volna.

De akárki akármit is mond, egy eredményt felmutathatnak azok, akik arra kanyarodtak több hétfőn át: nem nézték némán a gyalázatot. És higgyék el, ez elég nagy dolog!

A kórházakat nagyon lassan elkezdték megnyitni (persze csak a kiürített ágyak kisebb részébe és érthetetlenül, tesztelés nélkül engedik be a halasztott műtétekre az embereket), de nem ezért nem tervezünk hétfőre újabb tiltakozást (habár sokan jelezték, hogy ezentúl bármikor a Lánchídnál járnak, dudálni fognak a Várba és ezt szerintem nagyon jól teszik).

Az igazság az, hogy nem érezném helyesnek, ha úgy kérnék embereket újabb véleménynyilvánításra, ha nem tudnám biztosan, hogy segíteni tudunk majd az esetleges törvénytelen büntetések kifizetésében.

Ezért fordulok Önökhöz segítségért: bízunk benne, hogy a jogi út végén a bíróság eltörli ezeket a büntetéseket, de ha mégsem így történne, nem hagyhatjuk magára a megbírságolt embereket.

Azt viszont megígérhetem, hogy – ha más módon is, mint a kürtölés – nem fogunk hallgatni. Aki azt hiszi, hogy a parlamentben elmondott szónoklatokkal bármiben is megállíthatja Orbánt, az iszonyatosan nagyot téved.

A büntetések kifizetéséhez a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványon keresztül tud hozzájárulni (a közleményben kérem jelezze, hogy a büntetések kifizetésére küldi az összeget). Amennyiben több pénz jönne össze, az alapítvány a nyilvánosság biztosítására, az igazság terjesztésére fogja fordítani az összeget.

? Bankszámlaszám:
10700378-71599933-51100005
?PayPal:

Pay Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány using PayPal.Me

Go to paypal.me/titalapitvany and type in the amount. Since it’s PayPal, it’s easy and secure. Don’t have a PayPal account? No worries.


?Külfüldről utaláshoz
IBAN:
HU50 107003787159993351100005
BIC (SWIFT) kód: CIBHHUHB


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: