Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Meghalt egy 33 éves édesanya, akit a koronavírus-járványra hivatkozva nem tudtak időben ellátni, pedig betegsége gyógyítható lett volna, ha időben észreveszik – legalábbis ezt mondja Regina édesanyja.

A gyászoló nagymama Bangóné Borbély Ildikónak egy videóban mesélt a szörnyű tragédiáról. “Április 22-én fejfájással, szemgödri fájdalommal kezdődött, aztán rázta a hideg” – mondta Regina édesanyja. A fiatal anyuka ekkor azt mondta, lefekszik aludni. Másnapra már lázas volt és nem tudott felkelni.

“Feljöttem, megmértük a lázát: 39,2. Ugyan nem köhögött, nem voltak enterális panaszai, de én szóltam a körzeti orvosunknak, aki azt mondta, hogy oké, akkor ezt meg ezt, és akkor indul a jelentés, jönnek tesztelni” – emlékszik vissza a nagymama. Mire Regina édesanyja hazajött a munkából, a 33 éves nő már hányt, szédült, fénykerülése és nagyon magas láza volt.

Regina anyukája az egészségügyben dolgozott évekig, tudta, hogy nagy a baj. Azt is tudta, hogy a tesztelésnek 48 órán belül meg kellene történnie. Ugyanakkor mégsem érkeztek hozzájuk tesztelni a 33 éves nőt. A nagymama végül telefonált, hogy mikorra várható a tesztelés, hiszen a lányát tovább kellene küldeni, mert romlik az állapota.

“Eltűnt a gépből. Eltűnt a rendszerből. Sehol nem találták” – ezt mondták Regina édesanyjának, aki ekkor ismét hívta az orvosukat. Végül dél környékén jöttek a mentősök, akik elindultak Reginával Székesfehérvárra. Viszont a nagymama állítása szerint ott nem fogadták a nőt, ezért végül Tatabányára vitték kórházba.

“Nem történt vérnyomásmérés, nem történt a tüneteinek megfelelő vizsgálat, hiszen nem köhögött, nem volt náthás, nem voltak felső légúti panaszai. Gyakorlatilag félórás telefonálgatásokkal, hogy anya rosszul vagyok, anya rosszul vagyok, egyedül a sátorban – ez így ment este 11-ig” – meséli az asszony.

 

A 33 éves nőt végül ismét hazavitték, de a tünetei nem csillapodtak. Hétfőn szállították újból kórházba, mikor megjött a negatív koronavírus-teszt. A háziorvos kiment hozzájuk, perceken belül megállapította, hogy a nőnek agyhártyagyulladása van. Regina ezután még utoljára hazatelefonált, de az édesanyja éppen a háziorvost hívta.

“Lemaradtam a lányom utolsó telefonjáról. Próbáltam visszahívni, de amikor már reggel sem vette fel, akkor már tudtam, hogy itt valami nagyon nagy baj van. A nyolcadik kórház fogadta…” – mesélte könnyeivel küszködve Regina édesanyja.

 

 

“Kedd délelőtt gépre kellett tenni (…), aztán keringéstámogatásra, légzéstámogatásra volt szüksége és elsején halt meg, a szülinapja előtt másfél órával. Nagyon nehéz volt, és vasárnap anyák napja volt” – mondta a nagymama, aki azt is hozzáfűzte, hogy ebből a “rémálomból”, ami velük történt tanulni kell.

“Ez egy gyógyítható betegség, hogyha idejében észreveszik. Maradványtünetek nélkül gyógyult volna, ha időben orvoshoz kerül, aki észreveszi a tüneteket és a tünetek segítenek neki abban, hogy felállítsa a pontos diagnózist” – fogalmazott Regina édesanyja.

Regina halálával egy öt hónapos és egy hétéves kislány maradt édesanya nélkül. A nagymamának még lett volna szűk egy éve a nyugdíjig, de a tragédia után otthon marad a kicsikkel.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: