2017. március 4. Demokratikus Koalíció tisztújító ülése, Gyurcsány Ferenc pártelnök. Fotó: Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felfüggesztette a Demokratikus Koalíció (DK) költségvetési támogatását mindaddig, amíg a párt helyre nem állítja törvényes gazdálkodását és azt dokumentumokkal nem igazolja

– jelentette be a számvevőszék főtitkára csütörtökön, online sajtótájékoztatón az MTI híradása szerint.

A DK álláspontja szerint olyan dokumentumokat kérnek, amiket korábban már leadtak.

Holman Magdolna az ellenzéki párt 2017-2018. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről szólva azt mondta, a DK nem igazolta az időszakról közzétett adatok valódiságát:

pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette.

A számvevőszék tájékoztatta a DK elnökét, milyen dokumentumokkal kell igazolnia a párt törvényes gazdálkodásának helyreállítását, amennyiben a DK ennek eleget tesz, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését.

A DK korábban azt mondta, az ÁSZ olyan papírok eredeti példányait követeli, amelyek megsemmisültek a DK székházának másfél évvel ezelőtti tűzvészében, a másolatok ugyanakkor ott vannak a számvevőszéknél.

A Demokratikus Koalíció egyébként már tavaly ősszel is azt közölte, hogy a 2018-as irodatűz miatt nem tud minden adatszolgáltatásnak eleget tenni, amelyet az Állami Számvevőszék kér.

Az ellenzéki párt pártigazgatója úgy vélte, a számvevőszék már akkor is tagadta a politikai motiváció vádját, mostanra a DK országgyűlési képviselője szerint bebizonyosodott, hogy az ÁSZ nem segíteni, hanem büntetni akar, erre utal ugyanis, hogy jelentésében nem tesz említést irodájuk leégéséről, és ezzel azt a látszatot kelti, hogy rossz szándékból nem mutatják be a kért iratokat

A propaganda média nem fog beszámolni, hogy Orbánék a járványhelyzetet arra használják fel, hogy tönkretegyék a DK, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, milyen aljasságot művelnek újra Fideszék!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: