Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Farkasházy Tivadar szerint Kásler már az utolsókat rúgja.

Mármint az ellenzékbe és a független sajtóba. Miközben tárcáját már a járvány előtt elkezdte szétszedni Orbán jóváhagyásával a bülbülszavú Palkovics, azóta pedig a lassan a teljes egészségügyet egyenruhába bujtató Pintér.

A csúcsminiszter a Pesti Srácok egyik gyakornokának a kérdésére ma reggel képes volt a következő mondatot kiereszteni dohánybarna fogai között:

„Az ellenzék nehéz helyzetben van, mert a magyarországi koronavírus-járvány lefutása bármilyen összevetésben rendkívül kedvező, nincs a kormányon támadási felület.”

Maximum a két hónapig tartó teszt- és maszkellenesség, Müller Cecília, az adatok eltitkolása, a háziorvosok és a kórházi dolgozók védtelenné tétele, a vidéki kórházak felesleges, legalábbis szükségtelen méretű kiürítése, majd a koronás betegek Pestre szállításának elrendelése, beleértve a kritikus állapotúakat is, a portyázók és fürkészek ostobaságai, a használhatatlan kínai lélegeztetőkről lásd egy szegedi orvos minapi szavait. Továbbá máig nem cáfolták annak az otthoni ápolóvá vált egykori mentősnek az állítását, hogy tíz kirakott ápoltja közül kilenc azóta meghalt.

A tévedésből kirúgott kórházigazgató és az operáció helyett hazaküldött, majd nem sokkal később ott meghalt daganatos beteg esetét már fel se hozom, pedig a füle botját se mozgatta egyikre se.

Ha a környező 10 ország közti eléggé rossz halálozási statisztikánkhoz hozzá tudnánk adni azokat, akiket egyik napról a másikra teljesen fölöslegesen hazazavart meghalni, vagy reménytelen környezetben vegetálni, s mindezt nem egy ilyen morzsányi független sajtó tudná közre adni, akkor Orbán nem várhatná meg még a júniust se, hogy valami általános átszervezés címén végleg kirakja, vagy Miklós barátként kiküldje a Türk Tanács állandó megfigyelőjének.

Esetleg különleges állatnak a soha fel nem épülő biodómba.

Samók Dávidka második, egyben utolsó kérdése:

– Május 4-étől azonban megkezdődött az egészségügy újraindítása és ezzel kapcsolatban mondhatni hecckampány indult az egészségügyi kormányzat ellen…

– Érdemes végiggondolni, mi lett volna, ha Magyarországon is ugyanaz a helyzet alakul ki, mint New Yorkban, Olaszországban, Skandináviában vagy máshol…

Hecckampányról inkább a Pesti út esetében lehet beszélni, azt persze nem említik, miért nevezték felesleges kiadásnak a kórházból oda visszaküldöttek tesztelését. De inkább a miniszter válaszáról.

Ne New Yorkot és Milánót gondold végig, hanem a környéket! Mellesleg a még nálad is ostobább, semmittevő svédeken kívül Skandinávia hozzánk hasonlóan eléggé megúszta, miután ott elég jól lehet tartani a másfél méteres távolságot.

Szóval nézzük inkább a kelet-közép-európai térséget, például e 11 ország egymillió lakosra jutó halottját:

Szlovákia – 5
Ukrajna – 13
Horvátország – 23
Lengyelország – 25
Szerbia – 26
Csehország – 28
Bosznia – 41
Magyarország – 48
Szlovénia – 50
Románia – 58
Ausztria – 70

A ki tudja milyen statisztikával rendelkező Ukrajnát csak a szomszédság miatt vettem a térségbe.

Ez bizony egy nyolcadik hely, ráadásul a szlovénok egy héten belül megelőznek, mivel ott az elmúlt 15 napban nyolcan haltak meg, nálunk 116-an, ami lakosságra vetítve a háromszorosa.

S az európai járvány epicentrumhoz legközelebbi Ausztriához is közeledünk, akik az elején Tirolt valóban nagyon elszúrták, de azóta szinte megállították, az elmúlt egy hónapban már több mint százzal kevesebben haltak meg ott.

Románia is csak azért van valamivel mögöttünk, mert messze oda utazott vissza a spanyoloktól és az olaszoktól a legtöbb vendégmunkás.

A visegrádi négyek között pedig rossz utolsók vagyunk.

A kormányzati dicsekvés a kiváló Merkely professzortól sem áll távol, aki szerint a fél világ Magyarországra irigykedik, a szlovákok pedig csak azért jobbak, mert másképp számítják az elhunytakat.

Leírom a két számot 28:467. A lakosságszám alapján is a tízszerese.

Mindez nem nagyszerűen helytálló orvosainknak, nővéreinknek szól, hanem egy hetyke öregúrnak, s egy hetente kérkedő kormányfőnek.

Fokozatosan újraindítottuk az egészségügyet – kezdi Kásler a második kérdésre. És miért kellett megállítani? Nem beszélve az elmúlt tíz év semmittevéséről.

Mikor fog azok szemébe nézni, akiknek a rokonai emiatt már igencsak másképp értelmezik az Index hónapok óta futó pénzkérő mondatát, amely így kezdődik:

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik…


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: