Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kásler nem tud leállni a józan ésszel nehezen magyarázható rendeletekkel. Most végre a minden szakértő által teljesen feleslegesen kiürített 32000 ágy harmadát (miért csak annyit??) megnyitja és engedélyezi az elektív (tervezett) műtéteket is.

Azonban a műtétek miatt felvett betegeken május 15. óta már nem teszi kötelezővé a tesztet, az csak gyanús eseteknél előírás (ahogyan a kórházból kibocsátottakon még a korona miatt ápolt gyógyultak esetében sem kötelező!)

Mindenki számára nyilvánvaló, a gyakran hivatkozott egyszeri mintavétel is kimutatta, hogy több ezer aktív fertőzött van még az országban, azok jelentős része tünetmentes.

Az is nyilvánvaló, hogy a betegség jelenleg leginkább a kórházakat és az idősotthonokat veszélyezteti leginkább.

Ha valahol, ott mindenképpen szükséges lenne tesztelni a bekerülő embereket, de úgy tűnik, a kormány megelégszik azzal, hogy EGYSZER ránézett az ország járványtani helyzetére, viszont továbbra sem hajlandó többet tesztelni.

Pedig tudni kell: az, hogy a középmezőnyben vagyunk a járványügyi eredményeket tekintve, annak köszönhető, hogy ellenzéki nyomásra időben bevezette a korlátozásokat a kormány.

Emiatt oldhatóak ezek fel. De minden szakértő állítja: a karanténszigor feloldása után még intenzívebben kellene tesztelni ott, ahol szükséges és szigorú maszk használatot kellene előírni. Kásler leveléből kitűnik, továbbra sem számíthatunk felelős kormányzásra, csak a szerencsére.

(egyébként tudni kell, hogy Kásler nagyon rabszodikus-azaz össze-vissza utasít: pár napja még szinte mindent, egy sürgős beteg intubálását vagya vese dialízist is negatív teszthez kötötte volna, most pedig még a tervezett műtétre felvett betegeknél sem teszi azt kötelezővé.

Érthetetlen.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: