Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ember azt gondolná, hogy egy világjárvány még az Orbán-kormányt is ráébreszti arra, hogy milyen veszélyekkel jár, ha a kormány nem becsüli meg az egészségügyi dolgozókat.

Egy birtokunkba jutott levél azonban cáfolja ezt:

a dokumentumban a Szent János kórház főigazgatója arról tájékoztatja a kórház COVID-osztályos dolgozóit, a járvány frontvonalában dolgozókat, hogy csökkentik a fizetésüket.

A főigazgató a máig nem teljesített kormányzati ígéretre hivatkozik, hogy a kórházi dolgozók majd kapnak egy egyszeri 500 ezer forintos jutalmat, ezért kell csökkenteni a bérüket.

Az igazgató szó szerint úgy kezdi levelét, hogy “Tájékoztatni kívánok mindenkit, hogy 2020. május 1-jétől kezdődően a COVID ellátásban eddig fizetett 180%-os óradíj 150%-ra változik.”

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány még a járványból sem tanul és folytatja a magyar egészségügy leépítését.

A DK szerint nem csökkenteni kell a béreket, nem ígérgetni kell, hanem meg kell duplázni az egészségügyi dolgozók fizetését!

A tapsból nem lehet megélni, csak a méltányos fizetésből, ezek az emberek, orvosok, ápolók, beteghordók, asszisztensek és mentősök megérdemlik, hogy végre megbecsüljék őket!

Ha a kormány folytatja az egészségügy leépítését, az beláthatatlan következményekkel járhat egy esetleges veszélyesebb második hullámban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: