Borkai Zsolt - Fotó: 168ora.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lassan fél év telt el azóta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda három nyomozást is elindított Borkai Zsolt volt győri polgármester ellen, ezért Ungár Péter országgyűlési képviselő megkérdezte a Legfőbb Ügyészséget, hogy mi a helyzet. Az LMP-s politikus a következő kérdéseket tette fel:

Befejezték-e a nyomozás felderítési szakaszát és kihallgatták-e Borkai Zsoltot az ellene indított feljelentések kapcsán?
Ha igen, milyen minőségben hallgatták ki?
Ha kihallgatták, milyen új információk birtokába jutottak, amik segítik a további nyomozást?
Ha még nem került kihallgatásra sor, annak mi az oka?
Ha a nyomozás még a felderítési fázisban van, mikorra várható a gyanúsítottak kihallgatása és a vizsgálati szakaszba való továbblépés?

Az ügyészség válaszából kiderül, hogy a zsarolás bűntette és más bűncselekmények ügyében, amelynek középpontjában Borkai és társaságába tartozó személyek adriai hajózásán készített fotók állnak, a nyomozás során szerzett bizonyítékok öt személlyel szemben támasztották alá a bűncselekmény megalapozott gyanúját. Az öt gyanúsítottat vagyon elleni erőszakos, valamint emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni bűncselekménnyel gyanúsítják. Borkait ebben az ügyben tanúként hallgatták ki.

 

 

A két másik büntetőeljárás tárgya különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények, ebben gyanúsítottakat nem hallgattak ki, így azok nyomozási határidő nélkül folynak.

Az ügyészség megjegyezte, hogy a nyomozás két részre, felderítésre és vizsgálatra oszlik, a két szakasz közötti határvonalat a gyanúsított kihallgatása jelenti. A felderítési szakaszban a nyomozás ura a nyomozó hatóság, tehát erről az ügyészség nem adhat ki tájékoztatást.

Forrás: 24.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: